Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Kako izvoditi uspješan ribolov na moru?

Kako izvoditi uspješan ribolov na moru? Vrlo jednostavno – uz naše savjete, bit će puno lakše. Pročitajte ih i morski ribolov bit će uspješan!ribolov-na-moru

Živjeti uz obalu, nešto je najljepšega, što se vam može dogoditi – na takav način imate mogućnost za ribolov na moru kroz cijelu godinu, a ne samo onda, kad odlazite na dopust. Takvih, koji love ribe u morskoj vodi samo tjedan ili dva na godinu ima mnogo, ali još više ima takvih, kojima more znači sve, znači život i veselje, znači užitke! Zbog svih vas, onih, koji ste na moru samo jednom godišnje, i za one, koji ste tamo kroz cijelu godinu, evo ovdje nekoliko savjeta, kako loviti ribe na moru, a da bih u tome bili uspješni!
Za početak bit će najbolje, da progovorimo kakvu riječ o načinu ribolova „ulovi i spusti“. Iako je Jadransko more jako veliko i u njemu žive mnoge različite vrste riba, mnogi se još uvijek odlučuju za sportski ribolov na moru, što znači, da svaku ulovljenu ribu puštaju natrag u vodu. Kako bih taj način mogli izvoditi što bolje, potrebno je to izvoditi što pravilnije – pa tako budite pažljivi, da ćete svaku uhvaćenu ribu, što jednostavnije i što prije dobiti iz vode, jer kroz svaku borbu ona doživljava stres, pa nakon toga jako je bitno, da na udici ne koristite kontra kvake i naravno, da sa ribom radite što ljepše. Naravno, nije to sve – više o tim stvarima i kako se izvodi ribolov na moru, pročitajte ovdje!

Rekli smo nekoliko riječi o puštanju ribe natrag u more, a sada recimo još nešto o toma, kako spasiti vašu udicu, ako ona ostane negdje u dubini mora zakačena za kakav kamen ili travu. Kad se vam to dogodi, odmah popustite vašu ribičku rolu i popustite najlon – napravite nekoliko koraka lijevo ili desno, ili se provozajte sa brodom, a nakon toga probajte ponovo zategnuti – puno puta može vam se desiti, da čete riješiti vaš sistem – ako ne, morat ćete upotrijebiti zube ili nož, te sve skupa ostaviti u moru.

ribolov-more

Za kraj još nekoliko savjeta, koji će vam koristiti, kad odete na ribolov na moru! Uvijek pišite dnevnik o tome, što se vam je događalo na moru, na što i kako ste lovili – to će vam sljedeći puta, kad odete na ribolov koristiti. Pa nakon toga nikad ne zaboravite, da u moru uvijek tražite veće objekte, kao što su potonule lađe ili neki grebeni – sve to su odlične pozicije za hranjenje riba, pa naravno i za vaš ribolov.
https://www.youtube.com/watch?v=KWr26gZvoQE

Ako ćete raditi sve te stvari, koje smo vam sada napisali, kad odete na more, onda možete biti sigurni, da će vas na udici pričekati kakav brancin ili neka druga vrsta ribe – sve to je veselje, koje dolazi iz morski dubina i što vam donosi morski ribolov.

Slični postovi: