Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Zašto bih kurkuma morala biti u svakoj kuhinji?

Svi oni, koji svake toliko odu pojesti nešto u kakav restoran, vjerojatnu su barem jednom već bili u kakvom indijskom restoranu. Hrana kod njih je nešto posebno – posebne boje, posebni ukusi, a sve to dobijemo zbog svih različitih začina, koji se miješaju u hranu.kurkuma
Jedan od onih, kojeg se najviše upotrebljava je kurkuma, koja hrani daje jako zanimljiv okus i naravno prepoznatljivu žutu boju. Jer je ovaj začin tako puno upotrebljavan u tako velikoj državi, kao što je Indija, u posljednjim godinama sve više ljudi ga počelo koristiti i kod nas – ali zašto? Kao prvo zbog okusa, kojeg daje hrani, a kao drugo zbog svojih osobina, o kojima se u posljednje vrijeme sve više piše – ovaj je začin stvarno čudesan.
Kad su znanstvenici radili istraživanja na ljudima, koji puno jedu ovaj začin, primijetili su, da je kod njih jako maleni postotak onih, koji imaju raka – baš zbog toga se raširilo mišljenje, da se može zbog ovog začina puno manje upotrebljavati lijekove za ove stvari. Pored ovoga, kurkuma vrlo dobro djeluje i protiv upala, pa ga tako mnogi stavljaju u čaj, kad su prehlađeni, da bih se njihovo stanje poboljšalo. Naravno, ovaj začin je dobar i za sportaše – nakon velikih napora i u mišićima dolazi do različitih upala, pa bih vam kakav čaj sa tim začinom nakon treninga mogao jako koristiti, da bih se vaše tijelo već slijedećeg dana osjećalo bolje i da bih mogli opet trenirati kako želite.
A sada ono jako bitno – ako ćete ovaj začin apsorbirati na primjer sa vodom ili sokom, znači sa nečim, gdje nema masnoća, jako mali dio svega toga će doći u krv, a sve to vam znači, da vam neće tako dobro koristiti, kako bih vam mogao. Ovdje vam savjetujemo – ako kurkumu uzimate za zdravlje, uzimajte ju na primjer sa punomasnim mlijekom ili nečim sličnim, ako pak je stavljate u hranu, neka bude uz nju i nešto masno, da bih sve skupa bilo stvarno dobro i korisno. Sad kad sve to znate, morate ju samo još potražiti u trgovinama, kupiti je i spremiti si nešto, što vam odgovara – jako brzo ćete primijetiti prve učinke i bolje osjećanje vašeg tijela!

https://www.youtube.com/watch?v=p5s1vUJB8LQ

Slični postovi: