Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Pametno osvijetljenje sa LED reflektorima

Bez obzira radi li se o vanjskoj ili unutrašnjoj rasvjeti, LED tehnologija donijela je uistinu značajan pomak u ekološkom i štedljivom osvjetljenju. Dugi životni vijek i mala potrošnja električne energije čine LED vrlo popularnom alternativom za osvjetljenje, dok ih relativno velika jačina osvjetljenja s obzirom na veličinu čini odličnima za eksperimentiranje s osvjetljenjem u domu. Stoga, bilo da vam je potreban reflektor unutar ili izvan doma, pametan odabir svakako su LED reflektori, koji obećavaju dug vijek trajanja, odlično osvjetljenje i minimalan gubitak energije, koji će se vremenom pokazati kao dobra investicija i u manjim računima.

LED reflektori

Vanjski LED reflektori

Odabirete li LED reflektor za korištenje vani, recimo u garaži, na prilazu ili kod vrata kuće, pozornost treba obratiti na nekoliko stvari. Prvo je potrebno razmisliti o tome hoće li se vanjski LED reflektori koristiti za dugotrajno osvjetljenje ili ne. Ako je odgovor potvrdan, potražite opcije koje nude mogućnost spajanja na prekidač. LED reflektori odlično će osvijetliti svako dvorište ili vrt, planirate li neko večernje druženje ili rad za vrijeme mraka. S druge strane, LED reflektor sa senzorom pokreta odličan je kao osvjetljenje na ulazu ili kod garaže, jer se pali automatski te se neko vrijeme nakon prestanka pokreta on gasi sam od sebe.

YouTube video

Osim što vam olakšava snalaženje u dvorištu po mraku, LED reflektor sa senzorom odličan je sustav obrane od provalnika, s obzirom da se pali automatski. Ipak, senzor pokreta može se aktivirati i prolaskom životinja ili njihanjem grana na vjetru, pa je pri pozicioniranju bitno to uzeti u obzir.

Treba vam nova cijev za zalijevanje? Onda si pročitajte članak na tu temu tako da slijedite linku.

Slični postovi: