Nedjelja, 28 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Sigurno do cilja s lancima za snijeg

Vožnja automobila tijekom zimskih uvjeta na cesti mnogim vozačima zadaje glavobolje. Pogotovo je to primjetno kod mladih vozača, koji još nemaju dovoljno vozačkog iskustva. Vožnja po cesti prekrivenoj snijegom i ledom dosta se razlikuje od vožnje u normalnim uvjetima i prije svega treba biti oprezan s dodavanjem gasa i kočenjem. Sve treba biti puno laganije i umjerenije kako automobil ne bi proklizao i kako se ne biste sudarili s drugim automobilom ili izletjeli s ceste.

Učinkovita pomoć za vožnju u takvim uvjetima su lanci za snijeg. Iako će neki vozači odmahnuti rukom na njihovu pomisao, svakako spadaju u poželjnu autoopremu koju je dobro imati u prtljažniku spremnu za postavljanje ako za to dođe potreba.

Razni načini postavljanja lanaca za snijeg

Lanci za snijeg za automobil danas se mogu pronaći u brojnim trgovinama, bilo da je riječ o onim lokalnim ili web trgovinama. Kada je u pitanju auto oprema Withcar web trgovina nudi vrlo veliki izbor ovih korisnih zimskih pomagala. A prilikom kupnje svakako se isplati provjeriti način njihovog postavljanja. Brojni proizvođači natječu se time tko će ponuditi prikladniji i jednostavniji način njihovog postavljanja. 

No, većina novijih modela je vrlo jednostavna za postavljanje te vam za taj posao neće trebati nikakav dodatan alat, a čak nećete morati niti pomicati automobil. Bit će potrebno samo sve pravilno postaviti na kotače, a već nakon što to napravite par puta, taj postupak će postati vrlo jednostavan i brz i moći ćete ga obaviti u svega nekoliko minuta.

Proba postavljanja lanaca za snijeg

Ako su automobilski lanci za snijeg dio autoopreme s kojom se prije niste susretali, svakako je preporučljivo da ih kupite na vrijeme te da ih isprobate prije nego vam stvarno budu i zatrebali. To znači da ih probate postaviti na svoj automobil prije nego što nastupe zimski uvjeti na cestama. Na taj način ćete bez stresa moći naučiti kako se oni postavljaju te kada za njih dođe vrijeme, nećete imati problema.

Nažalost, mnogi vozači griješe te njihov prvi susret s njima ne prođe onako kako su očekivali. Primjerice, probude se ujutro za odlazak na posao, vide da je preko noći palo puno snijega i krenu s postavljanjem lanaca za snijeg što nikad prije nisu radili. U većini slučajeva to ne završi baš kako su očekivali i neki vozači jednostavno odustanu od njihovog postavljanja jer ih ne uspiju postaviti iz prve. A time izlažu opasnosti sebe i druge sudionike u prometu.

Pravilan odabir autoopreme

Kao što je slučaj i kada birate bilo kakvu drugu autoopremu, pri odabiru lanaca za snijeg morate obratiti pažnju na određene stvari, kao što su:

  • Dimenzije
  • Način postavljanja

O načinu postavljanja smo već pisali, a drugi i ujedno i najvažniji podatak su dimenzije. Dimenzije lanaca za snijeg ovise o dimenzijama vaših auto guma. Taj podatak možete jednostavno pronaći napisan na auto gumama s vanjske strane, a upravo taj podatak pronađite na paketu auto lanaca za snijeg. Najčešće jedan paket odgovara za više različitih dimenzija te svakako uzmite u obzir taj podatak pri kupnji. U suprotnom, ako kupite one koji su premali u odnosu na vaše gume, nećete ih moći postaviti.

Materijali izrade za bolju zaštitu na cesti

Lanci za snijeg za auto rade se od više različitih materijala, ali s vremenom su se oni napravljeni od čelika i dodatnih legurama pokazali kao najbolja varijanta. Auto oprema Withcar tako u svojoj ponudi nudi više različitih modela poznatog proizvođača Hilfera koji su napravljeni upravo od te kombinacije materijala. 

YouTube video

Čelik kao materijal je vrlo otporan na oštećenja do kojih može doći pri dodiru s cestom ili rubnjacima, a ujedno je i vrlo otporan na vremenske uvjete, odnosno vrlo niske temperature kakve su moguće zimi. Tako njihovom kupnjom možete očekivati dugačak vijek trajanja te ih, ovisno o upotrebi, nećete morati mijenjati tijekom nekoliko sezona.

Auto oprema Withcar kao polazišna točka pri kupnji

Auto oprema Withcar je dostupna putem istoimene web trgovine te sadrži veliki asortiman proizvoda za razne marke automobila. Proizvode možete pretraživati putem raznih kategorija, a mnogi kupci auto opreme Withcar obožavaju funkciju personalizirane pretrage. Ona omogućava odabir vašeg modela automobila, nakon čega će vam se prikazati samo oni autodijelovi koji odgovaraju vašem vozilu.

Kada se tome pridodaju i izuzetno konkurentne cijene, koje su u većini slučajeva niže od onih u sličnim lokalnim trgovinama, ne čudi što je auto oprema Withcar polazišna točka za mnoge vozače u potrazi za proizvodima koji su im potrebni. Ako se sami niste uvjerili u njihovu veliku ponudu, nemojte oklijevati. Auto oprema Withcar zasigurno sadrži ono što je potrebno vašem limenom ljubimcu. 

Slični postovi: