Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

SSL certifikat za veću razinu sigurnosti

Brojne web stranice nude i određeni stupanj interaktivnosti s korisnicima. Klasičan primjer su web trgovine gdje korisnik može odabrati određene proizvode i kupiti ih plaćanjem kreditnom karticom putem interneta. To može predstavljati određeni rizik te se zato preporučuje da takve stvari raditi samo na onime koje posjeduju SSL certifikat

SSL certifikat dostupan je u više različitih varijanti te njegovo prisustvo na web stranicama osigurava nešto veću razinu sigurnosti. A kako ćete znati da se na nekoj stranici nalazi SSL certifikat? Po dvije stvari:

  • Adresa internetske stranice ne počinje s http:// nego s https://
  • Pokraj naziva web stranice prikazan je lokot

Na sumnjive web stranice kod kojih ne može potvrditi prisutnost SSL certifikata, a koja od vas traži unos osjetljivih podataka poput broja kreditne kartice i slično, bolje je ne ostavljati takve podatke zbog moguće zlouporabe.

YouTube video

Hosting internetskih stranica kao vrlo važan dio

Jedan od najvažnijih dijelova vezanih uz postavljanje web stranica da budu dostupne svima je hosting. Pod tim pojmom se podrazumijeva zakup prostora na nekom poslužitelju ili zakup cijelog poslužitelja, za one koji traže najbolje rješenje. Moguće ga je ugovoriti putem domaćih ili putem stranih tvrtki. No, hrvatski hosting danas odlikuje kvaliteta i pouzdanost te se mnogi odlučuju upravo za tu domaću opciju.

Odlučite li se i vi, očekuju vas sljedeće pogodnosti:

  • Sve potrebno na hrvatskom jeziku
  • Brojni prilagođeni paketi s različitim uključenim uslugama
  • Različite vrste hostinga namijenjene različitim tipovima korisnika
  • Konkurentne cijene inozemnim rješenjima


Slični postovi: