Četvrtak, 26 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Uvijek sigurno do cilja s navigacijom za auto

Iako danas na tržištu postoji velik broj različitih vrsta navigacija za auto po različitim cijenama i s različitim performansama, stručnjaci ipak savjetuju da tu kupnju obavite u specijaliziranim fizičkim ili online trgovini Wayteq u koji ćete dobiti sve informacije o ovim sustavima. Ono što se također još napominje je da ne kupujete uređaje kojima je primarna svrha multimedijska reprodukcija sadržaja već one kojima je navigacija za auto primarna.

YouTube video
Kako radi Sygic navigacija za auto

Isto tako, birajte one uređaje na kojima nalazite prefiks auto- jer su samo takvi uređaji u potpunosti prilagođeni potrebama navigacije za automobile te su u skladu sa svim sigurnosnim i drugim važnim parametrima koje ovakvi uređaji moraju zadovoljavati poput sigurnosti, pouzdanosti, točnosti, preciznosti i aktualnosti. U suprotnom ćete dobiti osrednji tablet kojem je navigacija za auto samo jedna od usputnih funkcija za koje je namijenjen, a to nikako ne želit. U tom slučaju se bolje opredijeliti za navigaciju na mobilnim telefonima.

Mobilni telefoni kao baza za navigaciju

Osim kupnje automobila s već ugrađenom navigacijom za auto ili samostalne kupnje putnog računala, odnosno tableta koji ćete koristiti u te svrhe, vozačima se pruža još jedna, puno jeftinija opcija. Naime, razvojem mobilnih telefona i oni su postali dijelom ove priče jer u sebi sadrže navigacijske karte.

Navigacija za mobilni telefon
Navigacija na mobilnom telefonu se pojavljuje kao novi trend

Mobilni telefoni kao navigacijski uređaji imaju brojne prednosti, a najvažniji je u tome da većina ljudi danas već posjeduje pametne uređaje. Samim time ne postoji potreba za dodatnim ulaganjem novca u posebne navigacijske sustave. 

Isto tako, većina navigacijskih karata na mobilnim telefonima je besplatna pa dodatno štedite svoj novac. Također, one se većinom automatski ažuriraju pa ćete uvijek biti u tijeku s aktualnostima na putu.

Slični postovi: