Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Zabavne stvari koje možete isprobati na slapovima Niagare

Hornblower

Hornblower, izvorno Maid of the Mist, možda je star, ali još uvijek u odličnom stanju. Ovo je i dalje najpopularnija atrakcija na tom području i aktivna je od 1846. godine, jer ljude prevozi do granice sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Od 1885. godine odlučili su ovaj brod koristiti kao turističku atrakciju pružajući putnicima priliku da vide slapove i izbliza. Kad se približite vodi koja pada s litica, to je vrlo uzbudljivo iskustvo. Hornblower ide točno unutar potkove, a vi ćete biti okruženi s vodom koja prska na sve strane.

Hornblower, slapovi Niagare
Hornblower, slapovi Niagare

Možete očekivati da ćete pokisnuti tijekom ove aktivnosti, ali ne morate brinuti puno o tome jer turistima su osigurane kišne jakne.

Whirlpool Jetboat

Iako se ne nalazi uz same slapove Niagara, svakako se isplati otići na kratki izlet da biste došli do Whirlpool Jetboata.

Whirlpool Jetboat tura udaljena je samo 10 minuta vožnje od slapova Niagare do Niagara Parkwaya te će vam zasigurno omogućiti čisti nalet adrenalina.

YouTube video
Video: Whirlpool Jet Boats (slapovi Niagare)

Možete izabrati hoćete li ostati suhi ili ćete pokisnuti dok putujete rijekom Niagarom do velikog vrtloga klase 6. Sve što uđe izravno u vrtlog nikada neće izaći, ali akcijska vožnja odvest će vas tik do njega.

Iskoristite priliku osjetiti istinsku snagu rijeke Niagare dok se probijate kroz brzace trostrukim turbo dizelskim sustavom s vodenim mlazom za upravljanje i pogon.

Ovo je uistinu avantura koju ćete doživjeti jednom u životu i koju nikako ne biste trebali propustiti.

Putovanje iza slapova

Iako je najpopularnija atrakcija na slapovima Niagare i dalje Hornblower, putovanje iza slapova nešto je što će vam se zasigurno svidjeti još više.

Spušta se 125 metara od vrha slapova do sredine kaskade. Tada ćete moći istražiti tunele stare 130 godina koji se nalaze sa stražnje strane slapova.

Ovo je najbolji način da čujete zvuk prskanja vode i iskusite moć Niagare.

Slični postovi: