Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Lako upravljajte web hostingom uz sučelje c-panel

Jednom kada se odlučite da je vrijeme da svijetu predstavite svoje web stranice, bilo da je riječ o onima koje ste sami napravili ili onima koje je napravio netko drugi, bit će vam potrebno nekoliko usluga. Sve te usluge možete ugovoriti putem jedne ili više različitih informatičkih tvrtki, od onih domaćih pa sve do onih stranih. 

Prije svega, bit će vam potrebna domena, odnosno usluga registracije domene. A osim toga, vrlo važna usluga je i hosting web stranica, odnosno njihov smještaj na nekom serveru. To su dvije primarne usluge, a osim njih neki će se odlučiti još i za SSL certifikate i razne druge usluge.

Zašto je važna usluga hostinga

Kao što je navedeno u uvodu, hosting internetskih stranica je usluga njihova smještaja na nekom serveru. Za one koji možda ne znaju, server je zapravo računalo koje je cijelo vrijeme povezano na internet. Prema tome, kada se web stranice nalaze na njemu, posjetitelji im mogu pristupiti tijekom dana ili noći, bez obzira odakle se spajaju.

sučelje cPanel
Vrlo važna usluga je i hosting web stranica, odnosno njihov smještaj na nekom serveru.

Postoje različite vrsta web hostinga, a kao popularne se izdvajaju:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Zakup cijelog servera

Najjeftiniji je dijeljeni web hosting, a on će biti dovoljan za neke osobne web stranice. Tražite li neko optimalno rješenje, odaberite VPS, odnosno virtualno mjesto na serveru. Za one koji traže najbolje rješenje, zakup cijelog servera je ono što im je potrebno.

Upravljanje web stranicama na serveru

Bez obzira za koju vrstu hostinga ste se odlučili, morate ćete na neki način upravljati tim svojim mjestom koje ste dobili ili cijelim serverom.

YouTube video
Kako upotrebljavati cPanel

Pročitajte više na https://www.zombiigrice.com/lako-upravljajte-web-hostingom-uz-sucelje-c-panel/

Slični postovi: