Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Sigurnost je važna pri internetskoj kupnji

Isto kao što su pri pokretanju web stranice morali ugovoriti usluge kao što su web hosting, registracija domene i sl., potrebno je i da ugovore usluge korištenja certifikata SSL kako bi osigurali višu razinu sigurnosti za svoje kupce.

Bez obzira planirate li otvaranje web trgovine ili klasične web stranice, morate od negdje krenuti. A prva usluga koja vam je potrebna je web hosting. Pod tom uslugom se podrazumijeva smještanje web stranica na nekom poslužitelju, ili mogućnost zakupa cijelog poslužitelja. 

Kada web stranice spremite na poslužitelj i povežete ih sa svojom domenom, moći će im pristupiti korisnici s bilo kojeg mjesta na svijetu, u bilo koje vrijeme. Možete se odlučiti za razne vrste hostinga internetskih stranica. Dijeljeni web hosting je onaj najjeftiniji i s njegovim ugovaranjem će vam biti dodijeljen prostor na nekom poslužitelju kao i mnogim drugim korisnicima. Naprednija vrsta je VPS web hosting, koja vam omogućava dobivanje virtualnog mjesta na poslužitelju, što samim time znači da ostali korisnici nimalo ne utječu na vas te i da možete sami podešavati taj svoj dio.

Najbolji i najnapredniji web hosting je zakup namjenskog poslužitelja. U tom slučaju, zakupljujete jedan cijeli poslužitelj koji će biti samo vama na raspolaganju te s njime možete raditi što god želite, instalirati koje god želite programe i slično. A često će vam tvrka izaći u susret i omogućiti vam odabir nekih određenih hardverskih komponenti.

YouTube video

U svakom slučaju, odaberite najbolji hosting internetskih stranica za svoje potrebe, postavite na poslužitelj svoju web trgovinu, dobro je osigurajte i neka vam je sa srećom u daljnjem poslovanju.

Slični postovi: