Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Uz zanimljive web stranice do velike posjećenosti

Razne mogućnosti smještaja web stranica

Web hosting stranica dostupan je u više različitih vrsta te svatko treba odlučiti koji oblik mu je naprikladniji. Vlasnici web stranica se tako najčešće odlučuju za jednu od sljedeće tri vrste:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS
  • Zakup cijelog servera

Upravo ove tri vrste hostinga internetskih stranica mnogima su se pokazale kao najoptimalnije te se samo potrebno odlučiti za jednu od njih.

Smještaj osobnih web stranica

Ako ste izradili osobne web stranice, onda će vam vjerojatno biti dovoljan i dijeljeni web hosting. On podrazumijeva da ćete dobiti svoje mjesto na nekom serveru na koji ćete moći postaviti svoje web stranice kako bi im ostali korisnici mogli pristupiti. U slučaju da od svojih posjetitelja ne očekujete neke razmjenu informacija, onda vam nisu potrebni niti nikakvi internetski cerfikati.

Ova vrsta je ujedno i najjeftinija iz razloga što nemate gotovo nikakve mogućnosti personalizacije, odnosno ne možete raditi neke preinake na tom svom dijelu servera. Isto tako, na tom serveru će i ostali korisnici dobiti svoj dio prostora pa u slučaju zagušenosti, može doći do određenih problema pri pristupu internetskim stranicama.

YouTube video

Optimalno rješenje za web hosting

Tražite li optimalan web hosting, onda je možda VPS varijanta najbolji izbor za vas. U početku će vam se možda činiti sličan dijeljenom jer ćete također dobiti mjesto na nekom serveru, no on ima jednu vrlo bitnu razliku. U ovom slučaju, dobit ćete virtulno mjesto, što znači da ćete imati i određeni stupanj personalizacije. Moći ćete instalirati željene programe i slično. Osim toga, ostali korisnici tog poslužitelja neće nimalo utjecati na vas i vaše korištenje.

Slični postovi: