Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Moderne i kvalitetne vrtne garniture

Vrste garnitura za vrt

Glavna podjela garnitura je prema materijalu, a osim toga dijele se i prema veličini, tj. od čega se sve sastoje. Prema materijalima, najbolji odabir su vrtne garniture od ratana, jer pružaju najbolji omjer cijene, kvalitete i izgleda, no prema vlastitoj želji možete odabrati i neke druge garniture, a niže ćemo napisati prednosti i mane svake.

https://www.youtube.com/watch?v=qy9Cpsd0Quo

Plastične garniture su najjeftiniji odabir, te vizualno izgledaju veoma loše i nikako se ne uklapaju u prostor. Iako nisu kvalitetne i udobne za sjedenje, zbog niskih cijena mnogi se odlučuju na njihovu kupnju, a i održavanje je veoma jednostavno i nije ih potrebno sklanjati od kiše. Drvene vrtne garniture su vizualno odlične i najbolje se uklapaju u vrt, no morate imati na umu da je drvo veoma zahtjevno za održavanje.

Za drvene garniture svakako se preporučuje da se nalaze ispod krova, kako ih kiša ne bi uništavala, a njihovo prenošenje je veoma teško zbog težine drva. Kao što smo već napisali, ratana je najbolji izbor, jer osim što se uklapa u vrt, nije toliko skupa i dobre je kvalitete, a vrtne garniture od aluminija su također popularne, upravo zbog lakog održavanja i dugotrajnosti.

Slični postovi: