Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Krovni nosači za prijevoz tereta

Kako odabrati krovne nosače?

Postoje univerzalni krovni nosači koji se mogu montirati na gotovo svaku vrstu automobila, no oni nisu najbolji odabir jer imaju manju nosivost. Upravo zbog toga vaš izbor trebali bi biti nosači koju su namijenjeni upravo za vašu vrstu automobila. Kupnjom takvih nosača postižete najbolje mogućnosti i takvi nosači imaju najbolju nosivost, te su najsigurniji. 

Većina nosača ima nosivost od cca. 100 kg, no neki teretni krovni nosači dosežu nosivost od čak 200 kg. Nosivost ne ovisi samo o nosačima, već i o automobilu na koji se montiraju. Ovisno o vašem budžetu birate i nosače koje ćete kupiti, te ako vam budžet dozvoljava krovni nosači od titana su najbolji izbor. Titan je izuzetno izdržljiv materijal, a osim toga odlično podnosi i razne vremenske uvjete poput visokih i niskih temperatura, leda, kiše ili sunca. 

YouTube video

Montiranje krovnih nosača

Nakon što ste odabrali idealne krovne nosače vrijeme je da ih montirate. U većini slučajeva uz krovne nosače dobiti ćete i upute za njihovo korištenje, te kolika im je maksimalna nosivost. Krovni nosači lagano se montiraju prema uputama, a osim pravilnog montiranja krovnih nosača veoma je važno i pravilno montiranje tereta na njima. Uvijek više puta provjerite je li teret dobro pričvršćen kako biste na put krenuli bezbrižno i sigurni da nećete ugroziti nikoga. Ako planirate odlazak na put, krovna kutija je odlično rješenje, a sve o njoj pročitajte u nastavku.

Slični postovi: