Petak, 24 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Nosači za skije

Krovni nosači na automobilu spadaju u dodatnu opremu, ali oni su najpopularniji i gotovo neophodan dodatak za vaš automobil. Nebitno o tome za što vam trebaju, prijevoz nekog tereta, bicikla ili pak skija, krovni nosači su temelj za montiranje drugih nosača. Postoje razni drugi nosači za automobile, primjerice oni koji se stavljaju s stražnje ili bočne strane automobila, ali najpopularniji su zasigurno oni krovni iz razloga što ne ometaju pogled vozaču, te ne proširuju vozilo sa strana.

Različiti nosači za skije

Ukoliko odlazite na skijanje, neophodno za vas je na vašem automobilu imati nosače za skije kako biste ih mogli prevesti do željenog skijališta. Na tržištu se nudi dosta različitih modela nosača za skije, a koji model je najbolji, to jest najbolje odgovara vašim potrebama možete pročitati u daljnjem tekstu.
nosaci-za-skije
Najveća razlika kod nosača je naravno razlika u tome koliko skija ili snowboarda se može postaviti na njiih. Upravo zbog toga prije odabira nosača važno je da znate koliko vam je mjesta na njima potrebno, jer kupovina nosača koji može prevoziti 6 skija, a treba vam samo za prijevoz dva para skija, bio bi glup odabir.

YouTube video

Nosači za skije mogu se naći po cijeni od nnekih 400 kuna na dalje, a sve ovisi o njihovoj kvaliteti, te nosivosti. Cijena nužno ne mora značiti da je nosač kvalitetan, jer manje kvalitetan nosač koji može prenositi više skija košta više od onog kvalitetnog namijenjenog za prijevoz 2 para skija.

Magnetski nosači – prednosti i nedostatci

Nosači za skije postavljaju se na osnovne poprečne nosače, no osim njih postoje i magnetski nosači za skije, čija je prednost što nisu potrebni poprečni. To je glavna i najvažnija prednost ovih nosača, ali zbog njihovih nedostataka, tj. mana, većina ljudi se ne odlučuje na njihovu kupnju. Glavni nedostatak je taj što se na njih može postaviti maksimalno četiri para skija, te što je ograničenje brzine vozila dok su oni postavljeni oko 130 km/h, što je veoma malo ukoliko uzmemo u obzir da se do skijališta veliki dio puta ide po autocestama. Također, vozilo na koje se montiraju ne smije imati nikakav krovni otvor ili rebrasti krov.

nosaci-za-skije-montaza

Ovisno o vašim potrebama birate i odgovarajući nosač, ali veoma je važno da odaberete kvalitetan vozač, kako tijekom vožnje ne bi došlo do ispadanja skija ili nekih nezgoda.

Pročitajte naš članak ako vas interesuju nosači za bicikl.

Slični postovi: