Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Obogatite okućnice cvijećem i biljkama

Živite li u kući i imate li okućnicu, bilo da se radi o dvorištu ili vrtu, zasigurno razmišljate kako je ukrasiti. Cvijeće i razne ukrasne biljke su jedan od načina. Možete ih posaditi direktno u zemlju, no možete ih posaditi i u žardinjere. Mnogima se to rješenje više sviđa jer na taj način žardinjere još više utječu na cjelokupnu atraktivnost okućnice. Pripazite samo da prilikom kupovine izaberete vanjske žardinjere jer su one izrađene od materijala koji su pogodni za vanjsko okruženje.

Vanjske žardinjere od raznih materijala

Vanjske žardinjere moraju biti izrađene od materijala kojima neće smjetati vremenski utjecaji. Budući da će ovakve žardinjere biti cijelo vrijeme na otvorenom, bit će izložene raznim vanjskim utjecajima, poput kiše, snijega, jakog sunca i ostalog. Stoga moraju biti izrađene od materijala koji su pogodni za tako nešto. Primjerice, žardinjere izrađene od plastike ne bi bile pogodne jer plastika kao materijal ne podnosi dobro velike promjene u temperaturi. No, zato su vanjske žardinjere izrađene od kamena, betona, keramike i sličnih materijala odličan izbor. Ti materijali neće imati nikakvog problema bez obzira na vremenske prilike.

Različite dimenzije

Vanjske žardinjere dostupne su u nekoliko različitih dimenzija i oblika. No, imajte na umu da se uglavnom radi o nešto većim modelima. Vanjske žardinjere nisu predviđene za premještanje, već bi im trebali odrediti jedno mjesto na koje ćete ih postaviti. Stoga, prije kupnje dobro razmislite gdje biste ih željeli postaviti. Nakon što ih kupite, prvo ih postavite na željeno mjesto, a nakon toga ih napunite zemljom u koju ćete posaditi cvijeće ili biljke. Vanjske žardinjere su zbog materijala same po sebi teške, no kada ih napunite i zemljom bit će još teže. One nešto većih dimenzija ćete teško pomicati čak i prazne, a nakon što ih napunite zemljom, možda ih niti nećete više moći pomaknuti. Zato je vrlo bitno da ih prije toga postavite na željeno mjesto.

https://www.youtube.com/watch?v=PeCDp89xKlM

Upravo zbog tih većih dimenzija, kao i čvrstih materijala od kojih su izrađene, vanjske žardinjere su najbolji izbor za okućnice. Nakon što ih postavite na mjesto, napunite zemljom i posadite cvijeće ili biljke, možete biti sigurni da ih niti vrlo jak vjetar neće prevrnuti.

Slični postovi: