Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Oftalmološki pregledi bitni su za zdravlje očiju

Brzi i učinkoviti oftalmološki pregledi

Oftalmološki pregledi bezbolni su i ne traue dugo, no ako na njega idete prvi put, pametno je povesti pratnju ili sunčane naočale. U najvećem broju slučajeva, započinje određivanjem dioptrije i optimalne vidne širine. Uz to, često je i mjerenje očnog tlaka i testiranje suznog filma te pregled prednjeg segmenta oka. 

YouTube video

Također, često se šire i zjenice kako bi se provjerila prozirnost i zamućenost očne leće. Na kraju, može se provjeriti i stanje vidnog živca, cirkulacije oka i makularnog područja, nakon čega oftalmološki pregled završava razgovorom o stanju i dijagnozi oka.

Naručite se na vrijeme za pregled očiju

Pregledi očiju pokriveni su policom općeg zdravstvenog osiguranja, pa ih je moguće odraditi bez dodatne naknade u ustanovama javnog zdravstva. Ipak, imajte na umu kako se na oftalmološke preglede čeka i do godinu dana, stoga primijetite li da vidite slabije, odmah se naručite. Oftalmološki pregledi mogu se obaviti i u privatnim klinikama, gdje njihova cijena varira od broja pretraga koje su uključene. A u većini slučajeva ćete ga dobiti besplatno naručite li i pomagalo za vid na istom mjestu.

Slični postovi: