Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Dobar optičar zlata vrijedi

Birajte optičara pametno

Odabir optičara gotovo je jednako važan kao i odabir oftalmologa. Osim izbora i cijena u optici, koja će odrediti koji je vaš budžet za izradu naočala, optičar u optici vam također može pomoći sa savjetima oko odabira i kupnje:

  • Naočala
  • Leća
  • Dodataka za naočale

Iako nam je kod odabira naočala prije svega bitan izgled, no kod nekih dioptrija oblik naočala može utjecati i na debljinu leće, pa i na sam cjelokupan izgled na kraju – optičar vam može dati savjete oko toga kako da izbjegnete takve probleme. Uz to, on vam može pomoći odabrati leće koje će zamijeniti nekoliko vrsta naočala i pojednostaviti vam život.

Pregledajte vid brzo i jednostavno

Ponekad su liste čekanja za oftalmološki pregled podugačke, pa na pregled morate čekati mjesecima. To može uzrokovati mnoge probleme u svakodnevnom životu, ako nosite naočale koje vam više ne odgovaraju ili pak uopće nemate pomagalo za vid. U tom je slučaju dobro znati kako mnogi optičari u optikama osim same izrade naočala i prodaje leća, također nude i opciju pregleda vida. Pregledi su često besplatni, odlučite li se na istom mjestu izraditi i naočale, a liste čekanja često nisu dugačke, pa se najčešće u istom tjednu možete naručiti i obaviti pregled.

YouTube video

Naočale za svaku priliku

Ponekad su nam naočale potrebne, ne zbog korekcije vida, već za zaštitu očiju i kao pomagalo za smanjenje drugih problema. Naočale s filterom protiv plavog svjetla sve su popularniji dodatak, koji koriste čak i ljudi koji ne trebaju dioptrijske naočale.

Slični postovi: