Petak, 12 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Opravdano najpopularniji način depilacije

Želite li imati dugotrajno baršunasto glatku kožu? Nijedan način depilacije vam to ne pruža? Onda zasigurno niste isprobali ovaj način uklanjanja dlačica o kojem ćemo vam danas reći nešto više. Mnoge žene su mu ostale vjerne odmah nakon prve uporabe, jer, kako su mnoge od njih rekle, takvu glatkoću kože još nikada nisu osjetile. Nema osobe koja ne želi bezbolnu depilaciju i dugotrajnu glatkoću. Druga stvar koju nitko ne voli, a dešava se nakon depilacije, su urasle dlačice, osipi, prištići, podljevi ili u nekim slučajevima i otekline. Svi žele bezbolnu depilaciju, pogotovo kada je u pitanju depilacija bikini zone.

Depilacija bikini zone šećernom pastom

Intimni dio je iznimno osjetljiv i treba mu se posvetiti posebna pozornost. Zbog toga što mnoge pripadnice ljepšeg spola imaju nizak prag boli, odlučuju se za brijač. On je dobro rješenje ako ste u žurbi, ali s njim nećete dobiti isti učinak kao s depilacijom. Dlačice već sutradan iznova niču, a vremenom postanu jake i guste. Zato vam savjetujemo da stisnete zube, ne kao što biste trebali kod depilacije voskom, i isprobate ovu sve popularniju metodu! Šećerna pasta je popularno sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode. To nije nikakav izum, jer su ovaj način uklanjanja dlačica koristile još žene u Egiptu. Zbog toga se i zove Egipatska depilacija. Žene su još onda željele biti lijepe i njegovane. Od davnina nam potiče i metoda uklanjanja dlačica koncem, ali za nju je potrebna praksa i ne može se koristiti na svim dijelovima tijela.

YouTube video

Prednosti depilacije šećernom pastom

Ovaj način depilacije ima sve više pristalica jer nakon uklanjanja dlačica ne dolazi do urastanja, niti bilo kakvih iritacija. Što se tiče boli, on je neusporedivo manji nego kada se depilirate voskom. Nijedno čupanje dlačica ne može biti bezbolno, ali ovaj način depilacije se preporučuje čak i onima s niskim pragom boli. Još jedna od velikih prednosti je što vremenom dlačice postaju sve mekše i znatno rjeđe. Razlog tomu je što depilacija šećernom pastom doprinosi zatvaranju folikula dlake i praktički onemogućava njen rast. Ovaj način depilacije se posebno preporučuje osobama koje imaju osjetljivu kožu, jer ne izaziva nikakve alergijske reakcije niti bilo kakve nuspojave.

Recept za šećernu pastu

Ako ne želite posjetiti kozmetički salon kako biste isprobali ovu metodu depilacije, uradite to sami kod svoje kuće. Za smjesu će vam biti potrebno:

  • 2 šalice šećera
  • Sok od 1 limuna (četvrtina šalice)
  • Malo vode (1/8 šalice)

Sastojke stavite na štednjak i ostavite smjesu da vri nekoliko minuta dok se šećer ne karamelizira. Kada dobije svijetlo smeđu boju, smjesa je skuhana i spremna za korištenje. Sačekajte da se ohladi i zgusne i tek onda ju koristite. Najbolje kada je mlaka. Nanesite ju na kožu poput žvake, utapkajte prstima i povucite. I to je to!

 

Slični postovi: