Petak, 1 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Sve metode uklanjanja podbratka

Postoje brojne metode uklanjanja podbratka, a ovo su neka od pitanja na koja trebaš znati odgovor prije nego se odlučiš za neku. Kako se riješiti podbratka? Jesu li sve metode uklanjanja jednako učinkovite? Koja daje najbrži rezultat? Jesu li sve bolne? Zahtijeva li svaka metoda oporavak? Koliko novca moraš izdvojiti? Pokušat ćemo ti dati osnovne smjernice kako bi ti olakšali odluku.

Kako se riješiti podbratka na stručan način

Karboksiterapija, kriolipoliza i radiofrekvencija su najčešći načini uklanjanja podbratka. Sve češće se ova 3 načina spajaju u jedan tretman. Za potpuno uklanjanje podbratka je potrebno 6 tretmana koji koštaju ukupno 2.990 kn. Jedan tretman traje sat vremena i košta 650 kn. Karboksiterapijom se iniciraju male količine sterilnog medicinskog plina ugljen-dioksida u kožu i potkožno tkivo. Povećan dovod kisika, ubrzan metabolizam i jača cirkulacija samo su neki od faktora koju utječu na razgradnju masnih stanica. Proizvodi se novi kolagen, a cijeli ovaj proces dalje dovodi do smanjenja podbratka. Kozmetičkim postupkom kriolipolizom se koža hladi na vrlo niskim temperaturama, čak do -5 stupnjeva Celzija. Masne stanice se smrzavaju i odumiru na prirodan način. Koža postaje čvršća, a ubrzanjem metabolizma topljenje masnih naslaga se nastavlja i nakon tretmana. Nekirurškim liftingom, radiofrekvencijom se koža dubinski zagrijava kako bi obnovila kolagen i stvorila novi. Kontrolirano akumulira toplinu u dermisu, stimulira nastavak kolagena i tonira kožu.

Liposukcija vrata

https://www.youtube.com/watch?v=NCNH0Yaou4s

Ovo je opcija koja zahtijeva izdvajanje novca u iznosu od 6.000-12.000 kn u zavisnosti od površine koja se tretira. Radi se pod anestezijom i nakon nje se mora nositi propisani steznik odgovarajuće veličine desetak dana. Nakon toga ga je potrebno nositi još 2-3 tjedna tijekom noći. Ovu metodu najčešće odaberu osobe koje se ujedno žele riješiti masnog tkiva i zategnuti kožu, ili taj višak masnog tkiva transplatirati na mjesta gdje on nedostaje.

Uklanjanje podbratka prehranom

Uklanjanje podbratka može biti težak posao, pogotovo ako imaš genetske predispozicije. Međutim, sve se može riješiti samo ako uporno slijediš savjete. Pravilna dijeta može koristiti kada pokušavaš zaustaviti nastanak podbratka i kada pokušavaš eliminirati postojeći. Često podbradak nema veze s debljinom, jer ga imaju i vitke osobe. Bez obzira na vitku liniju, male promjene u prehrani mogu značajno utjecati na veličinu podbratka:
– Prelazak s masnijeg mesa na piletinu i ribu
– Izbjegavanje maslaca i korištenje njegove zdrave zamjene
– Povećanje unosa vode.
Ovaj proces traje dulje i zavisi od osobe do osobe. Ne košta ništa, jer je često cijena zamjene za određene proizvode niža od proizvoda koji želiš zamijeniti.

Uklanjanje podbratka vježbom

Kako se riješiti podbratka su neke od najčešće unošenih riječi u google tražilicu. Najčešći odgovor na to pitanje je vježbom. Pored pravilne prehrane, spada u jednostavnije načine. Bezbolan je i ne košta ništa jer nije potreban odlazak u teretanu da bi se vježbe odradile. Vrijeme potrebno za potpuno uklanjanje je individualno i zavisi od broja ponavljanja vježbi. 4 najčešće vježbe su:
1. Zijevanje – otvori usta najjače što možeš, ostani u tom položaju nekoliko sekundi, pa zatvori usta. Pri tom pokušaj donjom usnom prekriti donje zube. Ponovi vježbu 5-10 puta svaki dan.
2. Poljupcima protiv podbratka – sjedi uspravno, nagni glavu nazad i gledaj u strop pučeći usne kao da ljubiš strop. Ostani u tom položaju 5 sekundi. Ponovi vježbu 10 puta dnevno.
3. Naslanjanje na rame – udahni duboko i nagni glavu na stranu dodirujući ramena bradom. Izdahni i spusti glavu na prsa. Odradi vježbu i na drugu stranu. Ponovi vježbu 5-10 puta dnevno.
4. Brisanje podbratka rukom – gornjom stranom dlana lagano udaraj po podbratku postupno povećavajući jačinu udaraca. Ponovi vježbu 2-3 puta dnevno u trajanju od nekoliko minuta.

Slični postovi: