Petak, 8 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Prirodni preparati za brži rast kose

Ponekad je najbolji način da obilježimo velike životne prekretnice i nove početke promjena stila, a jedan od najpopularnijih načina za to svakako mora biti promjena frizure. Ipak, iza mnogih naglih i velikih promjena duljine kose često stoji brzo žaljenje jer je za rast kose potrebno mnogo vremena.

Srećom, danas se na tržištu mogu pronaći brojni preparati koji omogućuju brži rast kose. Pronađite onaj koji vam najviše odgovara i gledajte kako vam kosa opet brže raste.

Ubrzajte vrijeme rasta kose

Ako serumi za rast trepavica tako dobro djeluju na produljenje trepavica, onda zasigurno postoje i neki preparati koji bi nam mogli pomoći brže doći do duže kose koju već mjesecima priželjkujemo. Preparati za rast kose veoma su popularni, no mnogi također i sumnjaju u njihovu djelotvornost. Ključ je, kao i kod mnogih drugih stvari u životu, dobra priprema, ali i dobar odabir. 

Preparati za rast kose

Prije svega, na rast kose znatno će utjecati zdrava prehrana. Što se bolje hranite, to će kosa rasti brže, a ako vam u tijelu nedostaje pojedinih hranjivih tvari, rast kose će se usporiti. Uz to, važno je dobro odabrati preparat za rast kose!

Tretiranje kose i iznutra i izvana

Kada birate preparate koji će ubrzati rast kose, nemojte se ograničiti samo na one koji to čine izvana. Rast kose može se ubrzati i dodatcima prehrani, pogotovo onim koji sadrže tvari poput bakra, željeza, cinka, magnezija, vitamina A, B i E skupine te tvari poput keratina, lizina i cistina.

YouTube video
7 vitamina i dodataka za brži rast kose i gušće kose

Neke od ovih tvari mogu se koristiti i u proizvodima koji se nanose na kosu. Poznate keratinske maske vratit će sjaj i živost kosi, a preparati s vitaminima A, B i E ubrzat će rast kose ako ih nanosite na korijen.

Dobro održavanje kose pola je posla

Iako se može činiti da su šišanje i puštanje kose dva suprotna pojma, redovitim šišanjem vaša će kosa biti zdravija, a samim time manje će pucati, što će već samo po sebi utjecati na gustoću i dužinu. Uz to, dobro je izbjegavati:

  •  grubo raščešljavanje
  •  korištenje jakih preparata
  •  često bojenje i stiliziranje

Rast kose možete potaknuti dobrim odabirom preparata, primjerice, tretmani ricinusovim uljem potaknut će rast kose te učiniti vlasi snažnijima. Masaže tjemena, pogotovo ako se za njih koriste ulja poput ricinusovog ili ulja ružmarina potaknut će pak prokrvljivanje tjemena i potpomoći rast kose. Na kraju, ključni sastojak je strpljenje!

Slični postovi: