Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Top atrakcije koje ne biste trebali propustiti kada ste u Dubrovniku

Prekrasan grad Dubrovnik bio je zvezdana turistička destinacija ali i dalje je popularan zbog Tv serije poznate kao Igra prestola. Bez obzira da li ste obožavatelj pomenute televizijske serije ili samo želite da budete svedok koliko je grad čaroban, u Dubrovniku postoji bezbroj atrakcija koje ne smete propustiti, a neke od njih uključuju sledeće:

YouTube video

Plaža Banje 

To je najbliža plaža Starom gradu što je čini pogodnom plažom, a ujedno je i plaža sa najboljim pogledom na zidine Dubrovnika. Ovde se može videti i ostrvo Lokrum. Na jednom delu plaže se naplaćuje ulaznica, ali tu je i deo za javnost koji je besplatan a ujedno je i opušteniji i živahniji. 

Stara luka Dubrovnika 

Smeštena u istočnom delu Dubrovnika, Stara Luka je u osnovi zaštićena sa dva lukobrana, koji uključuju Porporela i Kase. U doba pomorstva Dubrovnika, luke su bile uspostavljene oko oboda luke da čuvaju brodove grada. Trenutno je Stara luka polazna tačka za krstarenja i ujedno je i turistička atrakcija.

Ne propustite i članak, sa naslovom “Cres je dragulj Jadranskog mora“, o Otoku Cres koji je rijetko naseljen i pun prirodnih čuda i netaknute prirode.

Razveselite partnera romantičnim paketom za dvoje

Mnogi parovi se uvijek trude iznenaditi svoju bolju polovicu tijekom raznih prigoda kao što su rođendani, obljetnice veze i slično. To ponekad nije tako lako, bez obzira koliko dobro mislite da poznajete svoju srodnu dušu.

Slični postovi: