Subota, 2 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Uštedite pametno uz pravi odabir plinskih grijača

Plinski grijači su specijalno dizajnirani sustavi grijanja koji rade uz pomoć izgaranja prirodnog plina, ili drugih plinovitih goriva poput propana ili butana.plinski roštilj
Jako su ekonomični, ako ih usporedimo sa strujnim grijanjem, zbog čega su u današnje vrijeme dobili na popularnosti, te su sve više prvi izbor u kućanstvima ili manjim i većim poslovnim objektima.
Na samom početku svoje povijesti, ovi uređaji su bili teški i nezgrapni, pa su se koristili u većim hangarima, posebno onim prostorijama koje nisu imale termoizolaciju, zbog čega su – najviše radi ekonomičnosti – plinski grijači bili najbolji izbor.
Danas, kada je tehnologija napredovala, uz sve veću potrebu za ekonomičnosti, plinski grijač je stigao i u naše domove. Ako i Vi tražite uređaj kojim želite zagrijati Vaš dom, a pritom i uštedjeti, najbolje je da razmislite o nekom modelu plinskog grijača.
Ponuda je toliko bogata da možete birati od prenosivih uređaja, do onih koji svojom pojavom mogu zamijeniti mjesto kamina ili peći za loženje. Naravno, prilikom odabira uvijek treba pogledati i snagu grijanja, i odlučiti se za uređaj koji konkretno odgovara kvadraturi, odnosno volumenu prostorije koju trebate grijati.

Kako radi plinski grijač?

Kućni plinski grijač ima jako jednostavan, i siguran način rada. Ovisno o modelu, može imati ili mehanički ili električni termostat pomoću kojeg se kontrolira protok plina. Paljenje plina se izvodi, gotovo u svih novijih modela, uz pomoć ugrađene električne iskre. Tek neki stariji ili slabije opremljeni modeli mogu doći bez ove opcije, pa se tu javlja potreba za dodatnim ‘vanjskim’ plamenom.

Zbog čega odabrati plinski grijač?

Mnogi ne znaju da su plinski grijači više efikasni od standardnih električnih, zbog čega se sve više koriste, posebno u većim objektima, i objektima koji nisu dobro izolirani. Osim toga, plinski grijači proizvode znatno više topline, u jednakom vremenskom roku, a kako je plin svojom cijenom još uvijek jako prihvatljiv, ovom vrstom grijanja ćete znatno i uštedjeti.
Zbog izrazito brzog zagrijavanja, ovaj način grijanja se pokazao odličnim u hangarima, ili garažama gdje nema potrebe za 24 satnim grijanjem. U slučaju prostorija koje nisu dobro izolirane, klasične električne grijalice gube smisao – nisu efikasne te stvaraju velike troškove. Sve spomenute nedostatke električnih grijalica, možemo navesti kao pozitivne stavke plinskih grijalica.
Od kada su prvi put komercijalizirane 1856. godine, plinske grijalice su evoluirale, pa su danas sve češća pojava u našim domovima. Dizajnom nimalo ne zaostaju sa drugim vrstama grijalica, zbog čega se lako mogu postaviti u bilo koju prostoriju koju koristimo. Osim toga, zbog relativno niske cijene gorivog plina, odluka o kupnji jedne zaista ne bi trebala biti teška.

https://www.youtube.com/watch?v=v6dTnOJnAgo

Slični postovi: