Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Briga za okoliš uz DPF filter

Čišćenje ili zamjena DPF filtera

DPF filter spada u one autodijelove koji vozačima mogu stvoriti mnoge probleme. Idealno je da se on sam regenerira tijekom vožnje, no zbog stila vožnje, rute kojom se svakodnevno vozimo ili nekih drugih razloga, to nije uvijek moguće. Ako vam ne pomogne niti postupak nasilne regeneracije čišćenja filtera DPF opisanog iznad, preostaje vam još jedino klasično čišćenje ili zamjena. Slično se događa i u slučaju EGR ventila, koji ćete također morati zamijeniti ako čišćenje ne pomogne.

YouTube video

Čišćenje se odvija pomoću raznih pomagala, no možda se najbolje zaputiti u neku tvrtku koja se time bave i koja ima sva potrebna sredstva. Ako vam je potrebna zamjena, filter DPF možete pronaći u brojnim trgovinama s autodijelovima. Veliki izbor možete pronaći i u Silux web trgovini, gdje na jednom mjestu možete pronaći DPF filter za razne modele automobila.

EGR ventil za zadovoljavanje normi

Kako bi se automobili danas mogli prodavati na određenom tržištu, potrebno je za zadovoljavaju određene norme vezane uz zaštitu okoliša. EGR ventil u automobilu je dio automobila koji proizvođačima omogućuje da uspješno zadovolje te norme i na taj način dobiju dozvolu za prodavanje svojih automobila na određenom tržištu.

EGR ventil u automobilu je dio automobila koji proizvođačima omogućuje da uspješno zadovolje norme vezane uz zaštitu okoliša

EGR ventil u autu zaslužan je za smanjenje razine dušikovih oksida u ispušnom sustava za čak 30 %. Upravo dušikovi oksidi su veliki neprijatelj za okoliš pa se EGR ventil ugrađuje i u automobile s benzinskim i dizelskim motorima, kako bi vrijednosti vezane uz onečišćenje držao pod kontrolom. On se također može pokvariti ili začepiti zbog nakupljene prljavštine i ako ga nećete moći očistiti, morat ćeta ga zamijeniti. Silux web trgovina s autodijelovima također nudi velik izbor EGR ventila za razne modele automobila pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom odgovarajućeg modela.

Slični postovi: