Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Optika Moj Optik nudi razne usluge za poboljšanje vida

Naočale i leće za ispravljanje vida

Nakon obavljenog pregleda i utvrđivanja dioptrije, postoje 3 načina za ispravljanje vida:

  • naočale za vid
  • leće za oči
  • laserska korekcija vida

Korekcijske naočale su koristan modni dodatak

U prošlosti su korekcijske naočale bile veoma ružne i okviri nisu bili modno nastrojeni. Danas dizajneri rade odličan posao i naočale su postale od obaveznog dodatka za ispravak vida, modni dodatak! Prilikom odabira veoma je važno ne žuriti, te pronaći okvir koji idealno paše na vaš oblik glave. Osim samog izgleda, obratite pozornost da capice stoje lijepo na nosu i da vas ne žuljaju, jer će to prilikom nošenja ostaviti crvenilo. Također, birajte korekcijske naočale koje su lagane i koje vam neće biti teško nositi.

Postoji nekoliko vrsta naočala koje razlikujemo:

  • sportske naočale s dioptrijom
  • progresivne korekcijske naočale
  • naočale za čitanje

Svaka od ovih vrsti nosi se ovisno o potrebama i prilagođena je korištenju za određenu stvar. U slučaju da korekcijske naočale nosite samo prilikom obavljanja neke radnje, tada njihov izgled nije bitan, no ako ih morate nositi konstantno, nemojte žuriti prilikom kupnje. 

YouTube video

Sunčane naočale s dioptrijom

Sunce može dodatno oštetiti oči, te zbog odbijanja od raznih stvari stakla, limova, poda može iz više kuteva ići u oko i tako dodatno oštetiti vid. Za ljeto se preporučuju korekcijske naočale sa zaštitom od sunca, jer će one osim ispravljanja vida, zaštititi vaše oči od negativnog UV zračenja. One jesu nešto skuplje, no idealan su dodatak svima koji non stop nose naočale, a prilikom ljeta omogućit će vam puno ugodnije iskustvo nošenja naočala.

Slični postovi: