Četvrtak, 26 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Igra uz koju je odraslo mnogo djece

Činjenica je da djeca obožavaju interakciju. U početku je to samo interakcija s roditeljima, a kasnije s ostalom djecom, rođacima i ostalima. Postoje razni načini za poticanje te interakcije, a jedno od njih je svakako i igranje s raznim igračakama, iako se roditeljima ne čini uvijek da je to dobra stvar.

A postoji posebna vrsta igračaka koja je zaslužna za odličnu interakciju, ali ujedno i razvijanja raznih drugih sposobnosti, a to su društvene igre. Danas ih postoji nebrojeno mnogo, no postoje i određeni klasici koje znaju gotovo sva djeca, a vrlo vjerojatno i vaši roditelji, ali i djedovi i bake. Naravno riječ je o društvenoj igri Čovječe, ne ljuti se.

Jednostavnost prije svega

Uz Čovječe ne ljuti se igre zasigurno neće nedostajati. Iako je na prvi pogled vrlo jednostavna igra te se vrlo jednostavno nauče sva pravila, djeca je obožavaju. A vjerojatno je i ta jednostavnost zaslužna za tu popularnost. No, uz sve to, djeca se uči poštivati druge, ali i ono najvažnije: uče se svladavati ljutnju koja će se kad tad javiti uz igru.

Čovječe ne ljuti se igre

Naravno, upravo taj aspekt mnogoj djeci padne najteže jer djeca vole pobjeđivati. Često teško prihvaćaju poraz pa svoje frustracije izražavaju negodovanjima, povišenim tonovima glasa i sličnim pokazateljima frustracije.

Pravila se brzo upamte

Pravila ove društvene igre su zapravo jednostavno i djeca ih vrlo brzo nauče. Na početku birate neku boju te svoje četiri figurice postavljate na jedno od četira kuta ploče, u tzv. kućice. Nakon što bacajući kocku dobijete broj 6, možete krenuti s igrom. Nastavljate bacati kocku i pomičete se onoliko mjesta koliko dobijete na kocki. Pritom ćete se na ploči susretati s drugim igračima, a ukoliko stanete na polje na kojem se oni nalaze, to znači da ste ih “pojeli”. Oni se tada vraćaju na početak u svoju kućicu.

https://www.youtube.com/watch?v=5O03o4MBouY

Cilj igre je prvi dovesti sve 4 figurice u nove kućice koje se nalaze na drugom kraju ploče. Upravo ranije spomenuta mogućnost “jedenja” djeci zadaje frustracije jer ne vole kada lijepo napreduju, a onda odjednom se moraju vratiti na početak ploče.

Razne vrste ploča za igru

Ova društvena igra može se igrati na različitim pločama, koje se razlikuju u mnogo stvari. Jedna od njih su materijali izrade. Danas ćete uglavnom naići na dvije vrste:

  • drvene
  • plastične

I jedna i druga vjerojatno će vas služiti dug niz godina te će promijeniti nekoliko generacija. Jer koliko god te ploče bile stari, uz njih se uvijek može zaigrati pokoja partija ove zanimljive igre.

Osim po materijalu, možemo ih podijeliti na dvije vrste ovisno o načinu slaganja ploča:

  • osnovna ploča
  • prilagodljiva ploča

Osnovna ploča je, kao što joj i samo ime kaže, funkcionalna za igranje one klasične igre koju gotovo svi znaju igrati. Prilagodljiva ploča s druge strane omogućava više fleksibilnosti. Sastoji se od više manjih dijelova koji se jednostavno mogu okretati. Na taj način si možete stvoriti ploču za igru kakvu god želite. Primjerice, možete postaviti samo kućice za tri igrača i sl.

Zanimljiv dizajn figurica

Osim što su proizvođači puno vremena potrošili na dizajn same ploče, veliki dio je otišao i na dizajn samih figurica. U osnovnoj varijanti, figurce su skroz jednostavno napravljene i uglavnom se razlikuju samo po boji. Kako bi ovu igu učinili još privlačnijom, proizvođači su ponudili verzije u kojima su figurice prava mala remek djela.

Čovječe ne ljuti se igre

Često je riječ o raznim viteozovima, životinjama i slično, što će djeci izmamiti dodatan osmijeh na lice.

Kupnja u online trgovinama

Želite li kupiti društvenu igru Čovječe ne ljuti se ili igračke za djecu www.pchelica.com je pravo mjesto za vas. Ova online trgovina nudi vam veliki asortiman igračaka za djecu svih uzrasta. Tražite li mega popularne kocke za slaganje, pronađite veliki izbor ovdje. Tražite li razne vrsta slagalica uz pomoć kojih će dijete razvijati svoje motoričke vještine, ali i mozak, opet pogledajte što se ovdje nudi.

A uz igračke, ovdje možete pronaći i brojnu drugu opremu za djecu. Razna vozila za djecu uz pomoć kojih će već od malih nogu steći osnove ravnoteže. Tražite li nešto čime ćete dijete potaktnuti na spremanje, kupite mu neki od šarenih kofera za spremanje igračaka koji će ujedno služiti i kao vozilo na četiri kotača.

Uglavnom, tražite li nešto za svoje dijete ili pak kupujete poklon za tuđe, Pchelica je možda vaš najbolji izbor.

Slični postovi: