Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Internetski hosting kao jedna od ključnih usluga

Iako postoje razne vrste web hostinga koje su navedene ranije, jako puno korisnika se odlučuje upravo za VPS server. Riječ je o posebnoj vrsti smještaja web stranica kod kojeg dobivate svoje vlastito virtualno mjesto na nekom serveru. To ima vrlo velike prednosti, između ostalog imate mogućnost personalizacije, odnosno mogućnost instalacije željenih aplikacija, podešavanja raznih postavki i slično. Također, ostali korisnici koji imaju svoje takvo virtualno mjesto na serveru neće nimalo utjecati na vas i vaše korištenje servera.

Zbog svega navedenog, sve se više korisnika odlučuje upravo na ovu vrstu hostinga pa je to vrsta koju ćete naći gotovo kod svake tvrtke koja pruža informatičke usluge. Naravno, uvijek je dobro i da razmislite i o domeni koju ćete spojiti sa svojim web stranicama pa je provjera domene još jedan važan korak.

Nakon što ste smjestili web stranice na neki server, morat ćete i registrirati domenu te je povezati s njima.

Cijeli server za najzahtjevnije korisnike

Oni korisnici koji traže najnaprednije rješenje mogu se odlučiti za zakup cijelog servera. U tom slučaju, server i svi njegovi resursi su isključivo njima na raspolaganju. No, potrebno je znati da takvo rješenje zahtijeva i veliko informatičko znanje kako bi se sve postavke mogle dobro postaviti. U slučaju ovakvog zakupa servera, imat ćete mogućnost potpune personalizacije, a čak ćete moći i zatražiti da vam se ugrade određene hardverske komponente koje vam trebaju za poslovanje.

YouTube video

Provjera domene prije registracije

Kao što je navedeno ranije, nakon što ste smjestili web stranice na neki server, morat ćete i registrirati domenu te je povezati s njima. Prvi korak u tom postupku je provjera domena. Taj korak za cilj ima provjeriti je li netko već ranije registrirao isti naziv i ekstenziju koju i vi pokušavate. Ako vam provjera domene pokaže da je to slučaj, tada morate napraviti neku izmjenu. U tom slučaju možete:

Slični postovi: