Četvrtak, 26 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Iskoristite prednosti interneta za svoje poslovanje

Kada se odlučite za određenu tvrtku putem koje ćete registirati domenu na internetu, sam postupak je vrlo jednostavan i kod svih tvrtki je uglavnom isti. Prvi korak će uvijek biti provjera domene. Nakon što unesete željeni naziv i esktenziju, sustav će vam dati informaciju o tome je li ona slobodna. Ako nije, dobit ćete određene prijedloge koje možete uzeti u obzir ili krenuti ispočetka. Imajte na umu da su moguće kombinacije, odnosno da čak i ako je naziv željene domene zauzet, možete se odlučiti za neku drugu ekstenziju i na kraju opet djelomično dobiti što ste željeli.

Nakon što pronađete slobodnu domenu, možete nastaviti proces registracije. On je vrlo jednostavan te je potrebno unijeti osobne podatke, podatke o plaćanju kao i željeni period registracije. On je uglavnom jednu godinu, a nakon tog perioda potrebno je ponoviti proces kako ne biste ostali bez svoje domene.

YouTube video

Dodatna zaštita web stranica uz SSL certifikat

Imate li web stranice putem kojih će vam posjetitelji slati neke osjetljive podatke, vrlo je važno i imati određenu zaštitu, a SSL certifikat za web stranice je odlično rješenje. Dostupan je u više različitih varijanti, a omogućuje šifriranje podataka koji se šalju od korisnika do web stranice. Web stranice koje imaju SSL certifikat prepoznat ćete po dvije stvari:

  • Oznaci lokota pokraj internetske adrese
  • Internetska adresa umjesto uobičajenih http počinje s https

SSL certifikat je gotovo obavezna usluga kod web trgovina koje se oslanjaju na razmjenu informacija između korisnika i vlasnika web stranica. Stoga, kada planirate nešto kupiti u nekoj web trgovini u kojoj prije niste kupovali, provjerite posjeduje li SSL certifikat jer vam to ipak može donijeti određenu razinu pouzdanosti u njezinu sigurnost.

Slični postovi: