Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

LED žarulje omogućavaju štedljivo osvjetljavanje

Klasične žarulje većinom su imate toplo, gotovo žuto svjetlo, dok su one štedne najčešće imale hladno, plavičasto svjetlo. LED žarulje se pak mogu pronaći u nizu tonova svjetla, od tople žute pa sve do hladne plave, prema potrebama. Prostorije poput dnevnog boravka i spavaće sobe najbolje je osvijetliti modelima tople bijele boje, pogotovo kada se radi o stolnim lampama i drugoj sekundarnoj rasvjeti. S druge strane, prostore poput kuhinje i kupaonice najbolje je osvijetliti hladnim bijelim LED lampama, jer one za isti broj lumena daju osjećaj bolje osvijetljenosti.

Poigrajte se bojama pri odabiru rasvjete

Osim tona bijele svjetlosti koje možete birati, neke LED žarulje također vam nude mogućnost da svoj dom osvijetlite na zanimljive i kreativne načine. Posebni modeli, koji se mogu naći u nizu boja, daju mogućnost da kontrolirate boju svoje rasvjete. Tako na jednostavan način svoju običnu stolnu lampu u tren oka možete pretvoriti u šareno rasvjetno tijelo koje svijetli u najdražim vam bojama. 

LED žarulje u boji često nude mogućnost povezivanja putem mobitela, kako biste njihovu boju i razinu osvjetljenja mogli lakše kontrolirati, a neke također nude i programe promjene boja za dodatnu zanimljivost.

Stolne lampe za vaš prostor

Klasične stolne lampe odličan su dodatak u svakom prostoru u kojem želite stvoriti fleksibilno osvjetljenje. Prije kupnje stolne lampe (www.volino.hr) razmislite o tome osvjetljavate li radnu površinu ili pak želite stvoriti ambijentalnu rasvjetu u prostoru. Ako vam je važna dobra rasvjeta na radnoj površini, potražite stolne lampe s pomičnim sjenilom ili pak postoljem koje vam omogućuje namještanje i kontroliranje smjera svjetla. 

YouTube video

S druge strane, tražite li stolnu lampu koji ćete koristiti kao dodatno rasvjetno tijelo u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, svakako potražite modele sa sjenilima koja će osigurati da vam jako svjetlo stolne lampe ne udara direktno u oči.

Slični postovi: