Petak, 8 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Kreativno se izrazi natpisima za majice

Natpisi za majice odličan su način da ukrasiš svoj omiljeni predmet ili pak napraviš nezaboravan poklon za rođendan ili kakvo drugo slavlje. Ipak, kada ih biraš, postoji nekoliko dizajnerskih pravila koje morate uzeti u obzir, kako bi stvorio majicu koja je zanimljiva, ali i izgleda odlično. 

Osim usklađivanja boja, veličine i fonta slovam važno je i da kupiš majicu koja odgovara materijalom, krojem i veličinom za efekt koji želiš postići. Na kraju, uz malo truda i inovativnosti, natpis na majicu može najobičniju majicu pretvoriti u zanimljiv i moderan modni detalj.

Kratke i jasne poruke na majici

Prije no što se baciš u kreiranje, veoma je važno da osmisliš kreativan natpis za majice koji će na njih na kraju biti otisnut. Razmisli o tome koliko prostora imaš i koja je poruka koju želiš poslati, te kako natpis za majicu možeš prilagoditi tipu i izgledu majice koju imaš. 

Ako nisi siguran koji su odnosi veličina, kupi probnu majicu ili pak provjeri na nekoj koju već imaš kako će natpis pristajati, koji je najbolji način da razlomiš tekst, ako je natpis duži. Općenito pravilo je da izbjegavaš dugačke natpise za majicu. Desetak riječi najviše je što se može ugurati, a da on i dalje bude čitak, što treba imati na umu.

Pametan odabir boja

Kod natpisa za majice osim samog teksta važno je također i odabrati dobru boju samog teksta, koja ovisi o tome koje je boje majica te kakav efekt želiš postići. Ako je svijetle ili bijele boje, najbolje će se vidjeti tamniji ili jarki tonovi boja. Dobar trik je birati:

  •  komplementarne boje (na primjer, žuta i plava)
  •  boje iste baze (na primjer, plava i hladna ljubičasta) 
  •  svijetli i tamni ton iste boje (na primjer, plava i pastelno plava)

Prije odabira boje, kupi majicu na koju planiraš tiskati natpis, kako bi lakše odredio koje boje odgovaraju, a koje neće biti vidljive na njoj.

Čitljiv tekst natpisa

Važno je također odabrati i font, veličinu i debljinu slova koji će biti čitki u obliku natpisa. Općenito, najbolje je odabrati fontove koji nisu pretjerano detaljni (što jednostavnije to bolje), a uz to dobro je također razmisliti i o debljini slova i razmaku među njima. 

Natpis za majice u kojemu su slova preblizu jedna drugima može biti težak za čitanje, a tanka slova (osim što su teže čitljiva) također mogu biti manje izdržljiva kada se otisnu. Na kraju, bitna je i veličina slova – ako želiš da natpis bude čitak izdaleka, provjeri jesu li slova na njemu visoka barem 7 centimetara. Na čitkost također utječu i boja, font i razmak, pa razmotri i to pri odabiru veličine teksta.

Biraj kreativna majice

Isto kao i sa odabirom natpisa za majice, i kod odabira same majice treba biti kreativan. Razmisli o tome kakvu ćeš odabrati za print na majice, tj. onu:

  •  dugih rukava
  •  kratkih rukava
  •  polo
  •  s kapuljačom
  •  s džepovima
  •  bez dodataka

Svaka od njiha daje ti novo platno za igru sa natpisom, ali ti također postavlja i određena ograničenja. Kupi majicu koja ti dopušta da se poigraš maštom, ali ti ne postavlja previše uvjeta. Na primjer, majice s kapuljačom ne mogu imati natpis na gornjem dijelu leđa jer se neće vidjeti od kapuljače, no print na majicu možeš pozicionirati na kapuljaču ili pak na rukave. Kreativno pozicioniran natpis će majicu učiniti zanimljivijom i modernijom!

Kupi majicu

Na kraju, jednako koliko je važno da imaš dobar natpis, važno je i da imaš majicu koja ti je udobna. Upravo radi toga, kupi majicu napravljenu od prirodnih materijala na koju se može tiskati. Biraj majice koje su udobne krojem, duljinom i širinom, jer koliko god natpis bio dobar, sigurno je nećeš nositi ako se u njoj ne osjećaš udobno. 

YouTube video

Također razmisli i o kvaliteti i jednostavnosti održavanja materijala, ali i njegovoj namjeni. Ako je majica predviđena za treninge, onda umjesto pamučne, kupi majicu od materijala koji se brzo suše, kako bi trening bio ugodniji. Ako nisi siguran koje ti se sve opcije nude i ne želiš trošiti mnogo vremena na istraživanje, kupi majicu online, i to sa mjesta odakle možeš odmah naručiti tiskanje natpisa. Takvih web trgovina je danas već popriličan broj tako da ne bi trebao imati problema pri kupnji.

Kreirajte nezaboravan promocijski tekstil. Pronađite idealan promotivni proizvod za Vas ili Vašeg klijenta u ovom bogatom izboru reklamnih artikala! Čitajte više …

Slični postovi: