Petak, 26 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Kreirajte nezaboravan promocijski tekstil

Darovi za promociju danas su važan dio marketinga – bilo da ih birate za radnike unutar tvrtke, suradnike ili pak klijente. Upravo radi toga, važno je kakav ćete dar za promociju odabrati, jer će on predstavljati vašu tvrtku i primatelja na neki način podsjećati na vas i vaš rad. 

Kvaliteta je naravno na prvom mjestu, no dobro je također razmišljati i izvan kutije – u nekim je slučajevima onaj koji odudara od standarda odličan način da zapnete za oko primatelju, ali i svima koji će ga vidjeti dok ga koriste.

Tekstil na prvom mjestu

Promocijski tekstil najčešći je dar za promociju danas – bilo da se radi o:

  • Kapama
  • Majicama
  • Torbama
  • šalovima i sl. 

To za izradu i odabir dara za promociju ima i pozitivan i negativan aspekt. S jedne strane, sama popularnost promocijskog tekstila osigurat će vam širok izbor vrsta tekstila i načina izrade, zbog čega se zbilja možete poigrati maštom. 

Promocijski tekstil najčešći je dar za promociju danas

S druge strane, širok izbor također smanjuje mogućnost odabira i izrade unikatnog promocijskog tekstila, što znači da će njegova osnovna uloga – promoviranje vaše tvrtke – vjerojatno ostati neispunjena do kraja. Upravo radi toga, kod odabira promocijskog tekstila dobro je biti kreativan.

Dobra kvaliteta materijala pola je posla

Ako ne znate odakle krenuti s dizajnom, počnite prvo s odabirom promocijskog tekstila. Na izbor vam se često nudi nekoliko vrsta materijala, bilo da se radi o majicama, kapama ili torbama. Iako će to utjecati na cijenu, uvijek se bolje odlučiti za što kvalitetnije opcije, jer će kvaliteta promocijskog materijala osigurati dugoročnu uporabu. 

Ako ne znate odakle krenuti s dizajnom, počnite prvo s odabirom promocijskog tekstila.

Za majice i sličan promocijski tekstil koji se nosi, birajte modele sa što više pamuka, kako bi odjeća bila što prozračnija. Također, razmislite i o novijim materijalima. Softshell jakne odličan su promocijski tekstil od kojeg će svatko imati mnogo koristi, a nudi iste opcije personalizacije kako i klasičan promocijski tekstil.

Radite na dizajnu darova

Na žalost, gotovo da je postala praksa da se na promocijski tekstil samo nalijepi logo tvrtke, bez ikakvog dodatnog dizajna i s minimalnim razmišljanjem o koordinaciji boja. Upravo radi toga, vjerojatno i u svom domu možete pronaći različite darove za promociju koji padaju u isti kalup, kao npr:

  • Majice neutralnih boja s logom na prsima
  • Torbe s velikim logom na sredini jedne (ili obje) strane
  • Kape s logom na čelu itd.

Želite li se istaknuti iz mase, razmišljajte inovativno. Već će i korištenje nešto upečatljivijih boja vaše promocijske darove učiniti zamjetljivijima, a s dodatnim dizajnom vaši će darovi biti još zanimljiviji.

Tisak, vez i druge opcije

Kada se radi o promocijskom tekstilu, većinom je cilj na njega također staviti i svoj logo, ime tvrtke ili pak neki motiv koji će podsjećati na vas. Na izbor vam se nude dvije opcije:

  • Tisak na tekstil
  • Vez

Vez je, naravno, skuplja opcija kojoj je potrebno više vremena za izradu, no upravo radi toga vez je gotovo neuništiv. Ipak, može se postaviti samo na deblji promocijski tekstil poput polo majica i kapa te nije koristan za velike motive. S druge strane, kvalitetan tisak na tekstil biti će gotovo jednako kvalitetan, a nudi više fleksibilnosti oko veličine i materijala na koje se može postaviti.

Kada obični darovi nisu dovoljni

Kada govorimo o darovima za promociju koji se daju poslovnim partnerima, promotivni tekstil najčešća je ruta. Ipak, ponekad, pogotovo kada su u pitanju veće suradnje, obični darovi za promociju jednostavno nisu dosta. U tom slučaju odlična ideja su personalizirane marame i kravate. 

Ovisno o tome čime se vaša tvrtka bavi, dobro je odabrati motiv koji će suptilno, no svejedno vidljivo, predstavljati vašu tvrtku. Primjerice, pojednostavljeni logo ili motiv vezan uz rad vaše tvrtke. Ipak, suptilnost je na prvom mjestu, pa nemojte pretjerivati s motivima.

Darovi za promociju prije svega moraju biti korisni

Darovi za promociju

Kod odabira darova, veoma je važno imati na umu tko je primatelj. Darovi za promociju prije svega moraju biti korisni, jer će samo kroz korištenje ispuniti svoju ulogu promoviranja. Upravo radi toga, dobro je prije odabira darova za promociju istražiti sve opcije koje se nude, jer se danas mogu pronaći uistinu inovativne stvari koje mogu postati vrlo korisne. 

YouTube video

Kvaliteta darova za promociju također je veoma bitna, pa se kod odabira potrudite ne rezati troškove u tom pogledu. Dizajn promocijskih darova također je vrlo bitan, pa svakako obratite pozornost na dobru pripremu materijala, usklađivanje boja i slično kod dizajna.

Slični postovi: