Srijeda, 6 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Kvaliteta i pouzdanost hrvatskog web hostinga

Web stranice su danas postale gotovo neophodne za svaku ozbiljnu tvrtku, ali i pojedinice koji se žele predstaviti širokom broju ljudi. Internet je omogućio da svoje usluge i proizvode lako predstavite kupcima diljem svijeta, naravno, ako imate dobru web stranicu. A kako biste je postavili na internet, morat ćete je povezati s nekom domenom, ali i postaviti na neki server kako bi stalno bila dostupna.

Obje usluge možete ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki, a možete se odlučiti za rješenje domaće ili strane tvrtke. Kada je u pitanju postavljanje na server, web hosting Hrvatska je sve češći odabir mnogih zbog raznih prednosti.

Što sve nudi web hosting Hrvatska

Smještaj web stranica na nekom serveru nude brojne tvrtke, no mnogima se domaće rješenje čini kao najbolja opcija. Tako je i kada je u pitanju web hosting Hrvatska koji će vam pružiti brojne pogodnosti. Prije svega, činjenica da ga pružaju domaće tvrtke odmah ima prednost po pitanju jezika pa ćete sve vrlo brzo obaviti na jeziku kojeg najbolje razumijete. To nekima možda i nije neka prednost, ali onima koji se muče sa stranim jezicima, svakako će biti.

Hrvatski web hosting za hrvatsko tržište
Hrvatski web hosting će omogućiti da se web stranice brže otvaraju posjetiteljima iz Hrvatske što će mnogi korisnici itekako cijeniti jer danas svi vole stvari obavljati što je brže moguće.

S druge strane, hrvatski web hosting je odlična opcija ako se bazirate na domaće tržište pa želite svoje web stranice postaviti na neki domaći server. To će omogućiti da se one brže otvaraju posjetiteljima iz Hrvatske što će mnogi korisnici itekako cijeniti jer danas svi vole stvari obavljati što je brže moguće.

Vrste smještaja web stranica

Hrvatski web hosting, kao i slične usluge koje nude razne strane tvtke, bazira se na nekoliko različitih vrsta hostinga internetskih stranica. Kao najznačajnije mogu se izdvojiti:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Zakup servera

Dijeljeni spada u najjeftniju vrstu i nekima neće biti dovoljno dobar. Primjerice, za neke ozbiljnije poslovne projekte, svakako se isplati uzeti nešto bolje. Glavni nedostatak je što se njegovim ugovaranjem dobiva mjesto na nekom serveru, no isto to dobivaju i mnogi drugi pa dijele resurse tog servera s ostalim korisnicima.

VPS je u tom slučaju puno bolja opcija jer dobivate samo virtualno mjesto na serveru, a također možete to svoje virtualno mjesto i prilagođavati po potrebi. Uz korištenje cPanel sučelja, ovo rješenje je mnogima glavni izbor.

Zakupite cijeli server

Kada je u pitanju najbolji web hosting Hrvatska, onda je to svakako zakup cijelog servera. To znači da ćete cijeli server dobiti samo na svoje korištenje te da vam nitko drugi neće koristiti njegove resurse. Ovo spada u najskuplje, ali i najnaprednije rješenje. Ipak, kako biste mogli samo upravljati cijelim serverom, uz korištenje nekog specijaliziranog alata, kao što je cPanel sučelje, bit će ipak potrebno i određeno informatičko znanje.

specijalizirani alat cPanel sučelje
Kako biste mogli samo upravljati cijelim serverom, uz korištenje nekog specijaliziranog alata, kao što je cPanel sučelje, bit će ipak potrebno i određeno informatičko znanje.

Mnoge tvrtke se zato odlučuju na ugovaranje ovakve usluge, ali i na zapošljavanje neke stručne osobe koja može obavljati sve potrebne stvari ako administracije. 

Server u Hrvatskoj

Pri ugovaranju hrvatskog web hostinga, kod nekih tvrtki ćete moći birati lokaciju servera na kojem će vaše web stranice biti smještene. To može biti vrlo bitna činjenica i može predstavljati razliku između uspjeha i neuspjeha. Naime, ako su vaše web stranice prilagođene hrvatskom tržištu, ona je najbolje i da su smještene na hrvatskom serveru. Glavni razlog za to je brzina. Web stranice smještene na hrvatskom serveru brže će se otvarati u pregledniku posjetiteljima iz Hrvatske.

hrvatski server za hrvatski web hosting
Ako su vaše web stranice prilagođene hrvatskom tržištu, ona je najbolje i da su smještene na hrvatskom serveru.

Činjenica je da danas živimo u užurbanom svijetu i mnogi se trude što prije sve obaviti. Zato će mnogi pri otvaranju neke web stranice koja se sporo otvara brzo je zatvoriti i nastaviti na neku drugu. No, ako izaberete hrvatski server, to se sigurno neće dogoditi i posjetitelji će itekako cijeni tu brzinu.

Jednostavna administracija web hostingom

Bilo da se odlučite za tvrtku u Hrvatskoj ili u inozemstvu za ugovaranje usluge hostinga internetskih stranica, bit će vam potrebno neko sučelje za administraciju. Iako postoje više njih, sučelje cPanel se pokazalo kao jedno od najboljih i danas možemo reći da je postalo gotovo standard. Krasi ga jednostavnost korištenja i činjenica da je cPanel grafičko sučelje pa se puno toga može obaviti klikovima mišem, umjesto upisivanja raznih naredbi i slično.

YouTube video
Što je cPanel?

Neke od funkcija koje cPanel nudi korisnicima su:

  • Upravljanje web prostorom
  • Upravljanje e-mail adresama
  • Upravljanje poddomenama
  • Laka izmjena raznih postavki

Ovo su samo neke od pogodnosti koje nudi internetsko cPanel sučelje. Sve ostalo pronaći ćete kroz njegovo intiutivno sučelje, raspoređeno u više logičkih kategorija.

Slični postovi: