Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Hrvatskoj ima brojnih pružatelja web hostinga

Pojam web hostinga označava smještaj web stranica na određenom poslužitelju. To je izrazito bitno kako bi vaše web stranice bile stalne dostupno. Teoretski bi ih mogli postaviti i na svoje osobno računalo koje je povezano s Internetom. Ali u tom slučaju bi vaše računalo morali biti stalno upaljeno.

A mnogima to nije baš prikladno pa je najbolje rješenje odabrati neku tvrtku koja nudi usluge web hosting i izabrati jedan od ponuđenih paketa. Tvrtki koje ga nude danas na tržištu ima mnogo, a možete odabrati neku od domaćih ili stranih.

Razlike između domaćih i stranih tvrtki

Web hosting možete ugovoriti putem neke od tvrtki u Hrvatskoj (https://www.hrdigg.com/web-hosting-hrvatska-je-veoma-trazen-pojam/) ili putem neke inozemne tvrtke. Kada je riječ o samoj kvaliteti usluge, gotovo da je i nećete osjetiti. Cijena će također biti relativno slična. No, jedan od razloga zašto bi bilo bolje odlučiti se za neku domaću tvrtku je mogućnost komunikacije na hrvatskom jeziku i jednostavnije traženje pomoći. Naime, u slučaju da vam je potrebna bilo kakva pomoć, bilo da je riječ o pomoći pri ugovoranju web hostinga ili o kasnijoj pomoći kod smještaja web stranica, možete se jednostavno na hrvatskom jeziku obratiti toj tvrtki. Naravno, ako vam je potrebna brza pomoć, uvijek im se možete javiti telefonom. U slučaju da ste odabrali neku stranu tvrtku, postupak bi ipak mogao biti nešto kompliciraniji. A i imat ćete veće troškove ako ih pokušate kontaktirati putem telefona.

YouTube video

Naravno, jezična barijera također može predstavljati problem, pogotovo ako ne znate dobro engleski jezik koji je potreban kod većine stranih tvrtki za uspješnu komunikaciju.

Slični postovi: