Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Naglasite oči dobrim odabirom maskare

Poznato je kako se određeni efekt na trepavicama postiže odabirom različitih vrsta maskare za oči i oblika njezine četkice. Tako se primjerice efekt dugih trepavica dobiva korištenjem maskare čija četkica je napravljena od sintetičkih vlakana te je malo zakrivljena. Dlačice moraju biti kratke i debele kako bi malo podignule trepavice. 

Također, dobro je znati kako je za postizanje efekta duljih trepavica potrebno stavljanje veće količine maskare. Općenito, one koje imaju funkciju produžavanja trepavica, poput nekih Lovely maskara, nerijetko sadrže plastične polimere koji prianjaju uz trepavice i dodaju im nekoliko milimetara dužine.

Zavodljive, guste trepavice

Osim postizanja dužine, čest zahtjev je i postizanje gustoće. Kako bi maskara to mogla i pružiti, njezina četkica mora biti gusta te se na kraju mora sužavati. Ova vrsta obično je gušća te sadrži voskove i silikonske polimere koji trepavice čine gušćima, kao i umjetne trepavice

Maskare za guste trepavice
Maskare za zavodljive trepavice

Također, karakteristika maskara za postizanje volumena obično su i nešto tamnije i vrlo pigmentirane kako bi se postigao efekt zavodljivih, gustih trepavica. Nekoliko onih s takvom funkcijom moguće je naći u Lovely make up kozmetičkom asortimanu.

Maskare za definiciju

Još jedan od zahtjeva brojnih korisnica diljem svijeta je i postizanje definicije trepavica i to u smislu njihovog uvijanja. Kako bi maskara mogla pružiti takav efekt njezina četkica treba imati duge i kratke dlačice kako bi mogla uvijati trepavice što više prema gore. 

YouTube video
NYX Cosmetics Tinted Brow Mascara – Espresso

I ova vrsta također sadrži polimere koji omogućavaju da se nakon nanošenja skupi i dodatno uzdigne uvijajući vaše trepavice i pružajući im željenu definiciju. Najbolji efekt postiže se na sasvim kratkim trepavicama.

Slični postovi: