Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Naseljenici otoka Catan društvena igra za sve generacije

Igračke od pamtivijeka predstavljaju odličan izazov i zabavu djeci sa svih kontinenata. Ovisno o dobi, spolu, kulturi i navikama, dijete će razviti simpatije prema nekoj specifičnoj vrsti igračaka. Neka djeca vole lutke, neka vozila, neka vole vlakove, a neka didaktičke igračke. Ako mislite da je pravo vrijeme da igranje postane učenje, društvena igra naseljenici otoka Catan je odličan izbor!

Društvene igre pomažu djetetu u razvijanju

Zašto društvene igre? Zato što djeca tijekom igranja s drugima razvijaju i motoričke vještine i socijalne vještine. Uče kako pregovarati, raspravljati i diskutirati, a ujedno moraju konstantno razvijati strategiju do pobjede.

Društvena igra naseljenici otoka Catan pomažu djetetu u razvijanju
Društvena igra naseljenici otoka Catan vrlo je edukativna igra

Svako dijete želi biti pobjednik runde, pa motivacija dolazi iznutra. Društvena igra naseljenici otoka Catan će vašoj djeci omogućiti zabavu uz puno razmišljanja i stvaranja taktike!

Uđite u svijet zabave bez granica

Danas ćemo vam predstaviti jednu zanimljivu i interaktivnu društvenu igru koju možete igrati sa svojim djetetom – naseljenici otoka Catan! Ova zanimljiva igra govori o Catanu, otoku kojeg igrači otkriju i time postaju prvi naseljenici.

Njihov, odnosno vaš posao, je jednostavan:

  • graditi kuće
  • ceste
  • obavljati trampu
  • razvijati industriju drva, gline ili minerala

Ipak, na otoku brzo nastaje gužva pa kreće borba za resurse. Strateško razmišljanje, raspravljanje o prilikama i borben stav odredit će tko postaje glavni vladar otoka.

Naseljenici otoka Catan pravila

Jedna partija Naseljenici otoka Catan društvene igre traje oko 75 minuta, a igraju 3 ili 4 igrača preko 10 godina. Mogu ju igrati i mlađa djeca, ali imajte na umu da definitivno moraju biti školarci. Ova igra bila je igra godine nekoliko godina zaredom, prvo u Njemačkoj, a onda u Americi. U 2000. godini, dobila je i posebnu titulu „Igra stoljeća“. 

Dodatci za otok Catan

Naseljenici otoka Catan je kroz popularnost dobila razne nastavke i dodatke, a jedan zanimljiv je „trgovci i barbari“. Pazite – dodaci nisu dovoljni da biste igrali igru, već su samo nadogradnja za osnovnu igru! Trgovci i barbari dodatak je koji donosi još 5 novih avantura vezanih za pohlepne barbare koji kradu s otoka, ali i nomade koji žive na jugu otoka.

Dodatci za društvenu igru naseljenici otoka Catan
Naseljenici otoka Catan – dodatak za 5. i 6. igrača

Gradovi i vitezi

Još jedan dodatak je „gradovi i vitezi“, a posebno će se svidjeti onima s borbenim duhom! Postoji i verzija „pomorci“, a u njoj ćete iskusiti nešto više morskih ruta, još 9 novih mjesta za otkrivanje, ali i razne materijale koje možete razmjenjivati.

YouTube video
Video: Čovjek koji je izradio Naseljenici otoka Catan

Ako ste pak ljubitelji kopna, a ne mora, možda će vam se svidjeti „blago, zmajevi i istraživači“, dodatak koji donosi šest novih scenarija koji su nešto kompliciraniji nego kod ostalih dodataka. Ne samo da ćete imati nove figure, već ćete moći puno bolje razviti maštu kroz ovaj dodatak.

Uspon Inka

Naseljenici otoka Catan imaju još jedan dodatak, „uspon Inka“, a on je najbolji za ljubitelje povijesti. Postoji i igra s kartama na istu tematiku, stoga pogledajte je li to nešto što bi bilo bolje za vašu djecu. Ak općenito želite igru koja je prenosiva i prikladna za putovanja, u tom slučaju su karte nešto bolji izbor. 

Naseljenici otoka Catan JUNIOR

Ako pak imate djecu koja nisu školske dobi, postoji i naseljenici otoka Catan JUNIOR, nešto jednostavnija verzija koja je prigodna i za djecu od 6 godina nadalje. Pravila su malo jednostavnija i prijateljski raspoložena, ali je igra jednako zabavna. 

Trgovina Chebeltza

Trgovina Chebeltza je online trgovina iz Ljubljane, a bavi se prvenstveno prodajom didaktičkih igračaka koje će vašoj djeci pomoći da kroz zabavu razviju vještine koje će nositi sa sobom kroz život. Ova tvrtka od 2009. prodaje:

  • društvene igre
  • didaktičke staze
  • drvene vlakove
  • magnetne igre
  • pribor za vožnju romobilom ili biciklom

Razni artikli

U raznim kategorijama možete naći boje za lice, priče i slikovnice, pribore za kostime, dodatke za bicikle, kolica, deke, jastuke, i sl. Trgovina Chebeltza zaista je pravo mjesto za svakog roditelja koji svoje dijete želi usrećiti s darom za rođendan ili neki blagdan, osobito ako traži originalan poklon.

Sigurna kupnja

Trgovina Chebeltza nudi reklamaciju 14 dana od kupovine bez razloga, a ako je proizvod oštećen te sama mijenja proizvod ako ima drugi na stanju. Proizvodi se šalju GLS-om, DPD-om ili Poštom Slovenije, a platiti možete gotovinom, uplatom na poslovni račun ili PayPal računom. Cijene možete prikazati i u hrvatskim kunama kako biste se lakše orijentirali na web stranici. 

Isporuka

Ako proizvod nije na zalihi, isporuka traje 10-14 dana, a ako ste u mogućnosti, proizvod možete preuzeti i sami u Ljubljani gdje je sjedište svrtke u roku od 3 dana. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno se javite na adresu elektroničke pošte koja je navedena na stranici, a trgovina Chebeltza odgovorit će vam u što kraćem roku.

Slični postovi: