Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Nikada ne štedite na web hostingu

Usporedi li se broj web stranica na Internetu prije nekoliko desetaka godina i stanje danas, riječ je o ogromnom povećanju. Internet je nekada bio samo još jedno dodatno sredstvo komunikacije koje je tek trebalo zaživjeti. Mnogi ga tada nisu još smatrali toliko bitnim medijem pa se nisu odlučivali na postavljanje svojih web stranica. Sve većim napretkom tehnologije i sve većom dostupnošću Interneta, situacija se drastično promijenila.

Danas je situacija takva da je posjedovanje web stranica postalo gotovo obveza svakoga tko želi ozbiljno poslovati ili se predstaviti na Internetu. A za to vam trebaju dvije usluge, domena i web hosting.

Smještaj vaših web stranica

Kako biste vaše web stranice nakon izrade mogli negdje smjestiti, potreban vam je hosting, odnosno usluga smještaja web stranica na nekom poslužitelju. Poslužitelj je zapravo računalo, ili više spojenih računala, s nešto jačim specifikacijama koji su stalno spojeni na Internet.

Ovisno za koji web hosting se odlučite, dobit ćete dio mjesta na jednom od tih računala i na taj dio ćete moći smjestiti vaše web stranice. A također ćete dobiti i mogućnost pristupa tom svom mjestu te opet ovisno o hostingu kojeg ste odabrali, moći će konfigurati određene opcije.

YouTube video

Naravno, postoji mogućnost i da svoje web stranice samostalno održavate, odnosno da ih postavite na svoje osobno računalo ili neko drugo računalo koje će stalno biti spojeno na Internet. No, kada uzmete u obzir sve troškove, od potrošene struje, rješavanja problema u slučaja kvara i slično, postavlja se pitanja koliko je to isplativo.

Ako ugovorite hosting putem neke tvrtke, tada će ta tvrtka brinuti o svim tim stvarima, a vaše će samo biti da postavite web stranice i po potrebi izmijenite određene postavke.

Ako su vam potrebni novi toneri i ne znate koje kupiti, onda si pročitajte članak tako da slijedite linku.

Slični postovi: