Subota, 27 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ostvarivanje trudnoće ponekad može trajati

Prije trudnoće

U nekim slučajevima, trudnoća se dešava slučajno ili neplanirano, a ponekad se dobro planiranje također može koristiti i kao dodatna zaštita. Ipak, planirate li trudnoću, onda ste sigurno upoznati s time da se začeće može dogoditi samo u određenim periodima ženskog ciklusa. 

Jednom mjesečno, najčešće sredinom ciklusa, žensko će tijelo izbaciti jajnu stanicu. Nekoliko dana prije i nakon toga otvara se prozor za postizanje trudnoće – ti dani zovu se još i plodni dani i vrijeme su kada je najveća šansa za začećem i postizanjem trudnoće. Ako planirate dijete, ti su dani savršeni za akciju.

Prvi znakovi trudnoće ne mogu vidjeti prvih nekoliko tjedana

Prvi znakovi trudnoće

Prije svega, važno je imati na umu kako se prvi znakovi trudnoće ne mogu vidjeti prvih nekoliko tjedana. Iako postoje rani testovi za trudnoću, kućni testovi to su točniji što je dan očekivane redovne mjesečnice dalje u prošlosti. Iako možete osjetiti neke znakove trudnoće i prije no što možete koristiti testove, važno je imati na umu kako se po njima teško ravnati.

Osim što ovise od osobe do osobe, znakovi trudnoće često su isti kao i simptomi mjesečnice, nekih bolesti poput probavnih smetnji ili nekih drugih stanja. Upravo radi toga, trudnoću može potvrditi samo ginekolog, nakon detaljnog pregleda.

YouTube video

Simptomi koji su česti kod žena

Iako ovi simptomi mogu ukazivati na trudnoću, mogu se pojaviti i uzrokovani mnogim drugim procesima u tijelu, kao:

  •  dio normalnog menstrualnog ciklusa
  •  uzrokovani bolestima i poremećajima

Najpoznatiji simptom trudnoće jest jutarnja mučnina ponekad popraćena i povraćanjem, koja se javlja kod velikog broja trudnica. 

Slični postovi: