Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Otvaranje bankovnog računa u Hrvatskoj je veoma jednostavno

Prilikom dolaska u poslovnicu banke dobit ćete na potpis Ugovor o tekućem računu (i jedan vlastiti primjerak) koji morate pažljivo pročitati. To je ugovor koji morate potpisati ukoliko ste se odlučili na otvaranje bankovnog računa u Hrvatskoj. Ako ste u nedoumici oko ugovora ili imate neka dodatna pitanja nemojte ga potpisati prije nego to razjasnite. Službenik banke dužan je detaljno opisati članke u ugovoru.

Otvaranje bankovnog računa moguće je i za osobe mlađe od 18 godina, ali račun će za njega moći otvoriti samo roditelj ili skrbnik.

Bankovni račun i debitna kartica idu ruku pod ruku

Nakon otvaranja tekućeg računa dobit ćete debitnu karticu koja je vrlo svestrana: njome možete plaćati račune, kupovati robu ili podizati gotovinu na bankomatu. Sve što potrošite se automatski skida s vašeg računa i odmah je vidljivo.

YouTube video

Uz debitnu karticu dolazi i vaš tajni identifikacijski broj PIN kojeg koristite za podizanje novca na bankomatu i kupovinu dok u banci morate predočiti i osobnu iskaznicu.

Nastavite čitati članak na temu o “otvaranje bankovnog računa u Hrvatskoj“.

Kako kupiti Bitcoin preko online mjenjačnice? Zainteresirani ste za kupnju Bitcoina, ali imate osjećaj da nemate dovoljno tehničkog znanja? Možda samo ne znate otkuda početi.  Čitaj više …

Slični postovi: