Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Power bank je spas za bateriju

Koju bateriju odabrati?

Kako bismo vam pomogli oko odabira prijenosne baterije, moramo spomenuti da osim na dizajn morate paziti i na kapacitet. Kapacitet baterija izražava se u mAh, a isto tako i baterija vašeg mobitela i power bank imaju određen kapacitet. Uzeti ćemo za primjer da je kapacitet power banka 20 000 mAh, a vašeg mobitela 4 000 mAh. To znači da on može napuniti vaš uređaj od 0 do 100% 5 puta i tek onda mora ići na punjenje (20 000mAh/4 000mAh).

U većini slučajeva i kod prijenosnih baterija vrijedi isto pravilo kao i kod baterija mobitela, a to je da što veći kapacitet imaju to su i veće. Najpopularniji su oni od 10 000 mAh koji su relativno tanki, lako prenosivi i  stanu u svaki džep.

Pripazite kod kupnje baterije za mobitel

Današnji mobiteli podržavaju brzo punjenje i imaju određenu struju koja im je potrebna za punjenje. Zbog toga provjerite je li prijenosni punjač kompatibilan s vašim uređajem, te može li mu isporučiti dovoljno struje za brzo punjenje.

YouTube video

U slučaju da ne može, tada će se vaš mobitel puniti veoma sporo, te u konačnici zbog nepravilnog punjenja možete imati i problema s baterijom. Također, imajte na umu prilikom kupnje da su oni kvalitetniji i jači punjači nešto skuplji, tako da ukoliko imate kvalitetniji mobitel pronađite i kvalitetan power bank.

Slični postovi: