Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Automobilski držač za mobitel olakšat će vam putovanje

Kroz povijest automobilski držač služio je za postavljanje GPS uređaja, no danas u većini slučajeva koristi se za mobitel. Osim toga, većina automobila danas ima ugrađen GPS u monitoru vozila, te im nije potrebno eksterno postavljanje uređaja, a ako nemaju koriste Google Maps s mobitela. Automobilski držač nije koristan isključivo za putovanja i GPS, već vam može pomoći tijekom svakodnevne vožnje i omogućiti vam slobodne ruke za upravljanje vozilom.

Sigurnost u vožnji uvijek bi vam trebala biti na prvom mjestu, a gledanje u mobitel ili pričanje na mobitel tijekom vožnje osim što vam može smetnuti pogled s ceste, oduzima vam jednu ruku koja bi inače bila na volanu. Stoga je automobilski držač odlično rješenje za mobitel tijekom vožnje.

Automobilski držač za ventilaciju automobila

Jedna od najpoznatijih vrsta je ona koja se postavlja u ventilaciju automobila, te tako osigurava mjesto za mobitel u automobilu. Iako je ovo najjednostavnija  vrsta držača, kao glavnu manu mogli bismo joj navesti nemogućnost korištenja ventilacije na tom dijelu. Paljenje grijanja moglo bi negativno utjecati na vaš mobitel i dovesti do njegovog pregrijavanja, stoga je automobilski držač za staklo jedan od najboljih odabira.

Automobilski držač koji se lijepi na staklo

Ovaj držač stvara vakum sa svojim postoljem i lijepi se na staklo automobila. Ovo je izrazito dobar način za postavljanje uređaja i zato što možete birati mjesto gdje će se on nalaziti. Hoćete li postaviti na staklo lijevo od sebe ili vjetrobransko staklo, vama je na izbor, a osim toga ako je površina nekog drugog dijela automobila glatka, ovaj držač možete zalijepiti i tamo. Imajte na umu da će ovaj držač na prozoru ostaviti tragove, stoga bi bilo pametno s vremena na vrijeme skidati ga i oprati prozor.

Držač za mobitel s postoljem

Neovisno o tome za koju vrstu kod postavljanja ste se odlučili, automobilski držač može se razlikovati i po vrsti držača za mobitel. Oni nešto jeftiniji držači imaju postolje u koje se mobitel postavlja ili hvat koji drži mobitel. Oni pružaju nešto bolju kvalitetu držanja mobitela i sigurnost da mobitel neće pasti, dok držači s magnetom mogu uslijed nekog udarca ili grbe na cesti prouzročiti pad mobitela.

Automobilski držač s magnetom

Danas je definitivno najpopularniji automobilski držač s magnetom koji omogućuje jednostavno postavljanje i skidanje uređaja. Jedina mana ovog držača je što zahtjeva korištenje maskica za mobitel u koje se postavlja veoma tanak magnet koji se dobiva s držačem. Ulaskom u auto mobitel je dovoljno prisloniti na držač koji će uhvatiti magnet ispod maskice i držati mobitel, te isto tako prilikom odlaska iz automobila samo uzmete mobitel.

Automobilski držač s punjačem

Automobilski držač s punjačem je ujedno i najskuplji držač, a sadrži postolje u koje se postavlja mobitel i ubada u USB za punjenje. Ova vrsta je najskuplja, a odlazi s USB kabelom koji se uključuje u mjesto za upaljač u automobilu. Osim toga, postoje i oni noviji koji imaju bežično punjenje i dovoljno je mobitel postaviti u postolje koje je namijenjeno za njih, no obratite pozornost na to podržava li vaš mobitel ovakav način punjenja.

YouTube video

Maskica za mobitel čuva od oštećenja

Kako biste očuvali vaš uređaj veoma je važno da koristite neku zaštitu. Najpoznatija zaštita je zasigurno maskica za mobitel koja će ga čuvati od oštećenja, a osim nje možete koristiti i zaštitno staklo za ekran. Maskica za mobitel može biti silikonska, plastična ili preklopna, a na vama je da odlučite koja vam najviše odgovara.

  • Silikonska maskica za mobitel pobrinuti će se za amortizaciju uređaja u slučaju pada i ugodno prijanjanje u ruku bez sklizanja. Ono što je njen najveći nedostatak je što ne štiti ekran, no u kombinaciji sa dodatnim staklom za ekran pružati će mobitelu potpunu zaštitu.
  • Plastična maskica za mobitel više se brine o izgledu uređaja nego njegovoj zaštiti, te u slučaju pada vrlo lako može doći do njenog pucanja. Također ne štiti ekran poput silikonske, te ako se odlučite na njenu kupnju dodatno staklo za ekran je obavezno.
  • Preklopna maskica za mobitel najpopularnija je kod starije populacije, a glavni razlog svojoj popularnosti može zahvaliti izrazitoj funkcionalnosti i pružanju kompletne zaštite za uređaj.

Imajte na umu da korištenje magnetskog držača nije moguće bez maskice, jer je ona potrebna za postavljanje magneta koji drži uređaj, stoga ukoliko se odlučite na njegovu kupnju morate koristiti maskicu.

Slični postovi: