Četvrtak, 7 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Puni ormari ženskih cipela

Poznato je kako su žene veliki shoppingholičari posebno kada su u pitanju torbe i ženske cipele, a u prilog tome ide i nedavno istraživanje čiji su rezultati pokazali kako svaka žena u svom ormaru ima 19 pari ženskih cipela što je, složit ćemo se, priličan broj. Tome je tako zbog toga što žene imaju cipele za svaku vrstu prigoda i aktivnosti pa se tako u ormarima najčešće nalaze ravne, modeli na petu i u konačnici udobne tenisice. 

Ono najbitnije kod odabira je svakako kvaliteta njihove izrade, njihovo prianjanje stopalima te udobnost koju vam omogućavaju. Upravo zbog toga odabiru i kupnji klasičnih modela i ženske sportske obuće treba posvetiti pažnju i vrijeme kako biste neometano uživale tijekom nošenja.

Kao i kod odabira odjeće i kod odabira obuće za ženske, vrlo je važno prije kupnje promišljati o izgledu i proporcijama vlastitog tijela jer pogrešno odabrani modeli mogu učiniti da izgledate niže ili deblje.

Ravne ženske cipele imaju potencijala

Suprotno brojnim mišljenjima o tome kako su ravne ženske cipele isključivo udobne i ne daju veliku mogućnost kombiniranja s nekim elegantnijim odjevnim predmetima, tome nije tako. Naime, modni stručnjaci navode kako se one vrlo lako mogu kombinirati s elegantnim odjevnim komadima poput suknji, u tom slučaju bitno je samo da rub suknje bude malo iznad koljena kako bi se postigao vitkiji izgled. 

Poseban potencijal imaju modeli u žarkim bojama uz pomoć kojih možete podignuti i oživjeti svaku odjevnu kombinaciju, posebno poslovne kombinacije. Takve kombinacije se vrlo često kreću u spektru crne, sive ili tamnoplave boje koji će ravne ženske cipele u žutoj ili zagasito ružičastoj boji izvrsno upotpuniti.

Pazite na optičke iluzije pri biranju odjeće i obuće

Kao i kod odabira odjeće i kod odabira obuće za ženske, vrlo je važno prije kupnje promišljati o izgledu i proporcijama vlastitog tijela jer pogrešno odabrani modeli mogu učiniti da izgledate niže ili deblje, stoga evo nekoliko savjeta:

  • Niske osobe ne bi trebale nositi rimljanke i sandale s visokim remenčićima, posebno u kombinaciji s minicama jer će ih učiniti vizualno nižima
  • Niske osobe trebale bi izbjegavati kombinaciju balerinki i kratkih hlačica te iste zamijeniti s tenisicama
  • Vizualno izduženu figuru dobit ćete odabirom sandala ili salonki s tankom petom
Iako danas na tržištu postoji velik broj opcija za ljetnu žensku obuću, kao najudobnija opcija pokazale su se sandale te lagane ženske papuče koje su u posljednje vrijeme dizajnirane tako da su prikladne kako za nošenje na plaži, tako i za odlazak na kavu ili večeru.

Ljetna opcija obuće

Iako danas na tržištu postoji velik broj opcija za ljetnu žensku obuću, kao najudobnija opcija pokazale su se sandale te lagane ženske papuče koje su u posljednje vrijeme dizajnirane tako da su prikladne kako za nošenje na plaži, tako i za odlazak na kavu ili večeru. 

Želite li izgledati zanosno i istaknuti svoja stopala tada birajte sandale s visokim potpeticama koje ćete uskladiti s ljetnom haljinom, dok se u opuštenijim varijantama možete odlučiti za ravne sandale. Posebno su zanimljive sandale svjetlijih boja koje će dodatno istaknuti vaš preplanuli ljetni ten.

Za posao birajte praktične komade obuće

Iako je jako lijepo vidjeti poslovne žene koje nose uske komplete i visoke ženske cipele, to nije baš uvijek dobar izbor jer je takva kombinacija nerijetko vrlo neudobna. Ukoliko ste sretnica koja može birati kakvu će žensku obuću nositi na posao, onda svakako birajte sandale ili modele s otvorenom petom u ljetnim mjesecima. Za hladnije mjesece možete odabrati ravne čizme ili oksfordice koje izgledaju vrlo elegantno i profesionalno, a vama će omogućiti željenu udobnost zbog čega je bolje težiti praktičnosti nego estetici. 

Ukoliko ipak želite nositi žensku obuću s višom potpeticom, nije loše razmisliti o danas vrlo popularnim ženskim cipelama s tzv. blok petom koja će vam pružiti dodatnim par centimetara, ali zbog debljine pete i nižeg i stabilnijeg pada stopala neće uzrokovati veliku neudobnost i bolove u nogama. Ipak, treba obratiti pozornost na vaše proporcije jer se niskim osobama te osobama s debljim listovima ovi modeli ne preporučuju jer ih mogu učiniti vizualno nižima i debljima.

Danas tako sportska obuća prati posljednje modne trendove te sve veći broj proizvođača tenisica proizvodi modele koji su nosivi u svakodnevnim prilikama u kombinaciji s trapericama, kratkim hlačama pa čak i haljinama i suknjama.

Evolucija sportske obuće

U posljednje vrijeme sportska obuća, a posebno tenisice, doživjele su svoju renesansu te su gotovo potpuno odmaknute od tradicionalnog poimanja tenisica kao ženske obuće koja služi isključivo za sportske i tjelesne aktivnosti. Danas tako sportska obuća prati posljednje modne trendove te sve veći broj proizvođača tenisica proizvodi modele koji su nosivi u svakodnevnim prilikama u kombinaciji s trapericama, kratkim hlačama pa čak i haljinama i suknjama. 

YouTube video

Ipak, ukoliko kupujete sportsku obuću za bavljenje nekom tjelesnom aktivnošću ne zaboravite dobro ispitati performanse svih modela i njihovu usklađenost s vašim potrebama i potrebama aktivnosti kojom se bavite. Upravo zbog toga, ne štedite novac i uložite u kvalitetnu odjeću za sport jer samo takva vašoj kralježnici, stopalima i cijelom tijelu pruža adekvatnu potporu, a time i zaštitu od ozljeda.

Slični postovi: