Subota, 2 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ženske cipele kao izraz ženske osobnosti

S obzirom da otvorene ženske cipele otkrivaju žensko stopalo i prste, Masini kaže kako njegovana i uredna stopala te lijepa pedikura pokazuju kako je žena sklona njegovanju i ostatka svoga tijela. Ženske cipele niskih i širokih potpetica promatraju se kao obuća koju nose žene koje su nesigurne u sebe te one umjerenog temperamenta.

Ženske cipele sa visokim petama
Elegantne ženske cipele

Ekstrovertno šarenilo ili baletna prizemnost

Osim visine potpetica i boja ženskih cipela može nam pomoći u analiziranju žene koja ih nosi. Naime, stručnjaci navode kako ženske cipele jarkih boja nose ekstrovertnije djevojke koje su sklone rizicima u životu, ali i odvažnijim modnim izborima poput jarkih ili neonskih sandala s visokom potpeticom.

YouTube video

Ukoliko pak žena nosi balerinke ili čizme s ravnom i niskom potpeticom, tada je riječ o nešto zatvorenijoj, introvertnoj osobi koja udobnost stavlja prije estetike pa se takve žene smatraju puno prizemnijima i mentalno stabilnijima od onih koje nose modele s visokim potpeticama. Žene koje nose japanke ili papuče izvan plaže, smatraju se vrlo opuštenima, dok se ljubiteljice tenisica smatraju ženama u pokretu, uvijek spremnim za akciju.

Slični postovi: