Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Radite na sebi kroz individualnu psihoterapiju

Prvi korak je najvažniji u rješavanju mentalnog zdravlja

Iako su problemi s mentalnim zdravljem i dalje stigmatizirani, pogotovo kada su u pitanju starije generacije, generalno mišljenje o njima polako se mijenja. Upravo radi toga, sve je više prihvaćeno odlučiti se za neku formu terapije – bilo da se radi o:

  • Individualnoj
  • Obiteljskoj
  • Partnerskoj
  • Grupnoj 

Osjećate li da se teško nosite sa svakodnevicom, veoma je važno da napravite prvi korak  i priznate si da možda u vašem životu postoji problem koji ne možete riješiti bez pomoći. Individualna psihoterapija za pomoć se nekima može činiti kao veoma velik korak, te ih čak pomalo i plašiti, međutim ona je odlična ideja za sve koji se bore s problemima s kojima ne mogu izaći na kraj. Odluka za početak individualne psihoterapije prvi je korak da se osjećate bolje!

Informirajte se pravilno oko odabira psihoterapeuta

Odabir psihoterapeuta u Mariboru veoma je važan, pogotovo kada se radi o individualnoj psihoterapiji u kojoj se radi direktno s terapeutom. Živite li u većem gradu, odabir psihoterapeuta nešto je lakši.  Na primjer, psihoterapija u Mariboru moguća je kod većeg broja terapeuta, što znači da ćete lakše pronaći odgovarajućeg. Ako pak živite u manjem mjestu, izbor može biti vrlo ograničen – stoga provjerite koje alternative individualne psihoterapije vam se nude. 

YouTube video

Mnogi terapeuti nude mogućnost individualne psihoterapije putem interneta ili pak telefonski u nekim slučajevima, na primjer ako je u pitanju izvanredna situacija. Prije no što odlučite što ćete poduzeti, dobro je informirati se putem interneta, te skupiti osobna iskustva od ljudi koje poznajete ili pak sa internetskih foruma. Na taj način znati ćete koje vam se mogućnosti za nude u blizini te koje sve opcije postoje za vas, a možda ćete saznati i nove informacije za koje niste znali prije.

Slični postovi: