Četvrtak, 7 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Spas za prijevoz bicikala na krovu auta

Uz krovne nosače za auto koji su najprodavanija vrsta, nešto manje zastupljena, ali i dalje popularna vrsta su automobilski nosači za bicikle koji se montiraju na stražnja vrata. Kod ove vrste vrlo je važno napomenuti kako je prije kupnje vrlo važno odabrati nosače koji su namijenjeni točno vašem modelu automobila. U suprotnom, dolazi do narušavanja sigurnosti, ali i oštećenja automobila.

Nosači za bicikle
Nosači za bicikle

Postavljanje bicikala na njih je jednostavnije jer ne zahtjeva podizanje bicikla visoko na krov automobila, ali upravo ta niska postavljenost može biti i određeni problem. Naime, oni nerijetko pokrivaju registarsku oznaku i svjetlosne elemente što je prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa kažnjivo. 

Automobilski dodaci koji zahtijevaju daljnja ulaganja

Treća vrsta su univerzalni nosači za bicikle koji koriste kuku za vuču koje možete ih kupiti u internetskoj trgovini Withcar.hr. Upravo je kuka glavni nedostatak ovih modela jer oni koji ju nemaju moraju uložiti u njezinu kupnju i ugradnju što je dodatna investicija od minimalno 1600 kuna.

YouTube video

Prednosti su te što se ova vrsta montira vrlo jednostavno, a lako se stavljaju i skidaju bicikli s nje. Kod prijevoza bicikla, važno je da ne prekrivaju svjetla ili registarsku oznaku, a to se može izbjeći i dodatnim svjetlosnim elementima i tablicom koji su montirani ispred nosača. Mana ve vrste je to što su bicikli direktno izloženi naletu drugog automobila, a samim tim i oštećenjima.

Ne štedite na nosačima autoopremi

Stručnjaci savjetuju kako na nosačima za bicikle nikada ne treba štedjeti, na koju god vrstu se odlučili prilikom kupnje. Najvažnije je odabrati onu vrstu koja najbolje odgovara vašim potrebama i vrsti automobila. 

Slični postovi: