Nedjelja, 4 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Spašavanje podataka iz hard diska

Kao i kod svake tehnologije, tako i kod kompjutera moguće je da dođe do kvara, a kako bi se iz pokvarenog kompjutera uspjele izvući korisne informacije pohranjene na njemu potrebno je izvršiti spašavanje podataka iz hard diska.

Postoje razni programi pomoću kojih se izvršava spašavanje podataka iz hard diska, a ovisno o tome koliko su vam važne datoteke koje želite spasiti, možete se obratiti nekome i za stručnu pomoć spašavanja. Također spašđavanje se razlikuje ovisno o tome je li do kvara došlo na hard disku ili nekoj drugoj komponenti računala.

Spašavanje podataka iz hard diska

Što je i čemu služi hard disk?

Hard disk ili na našem jeziku tvrdi disk je komponenta računala koja ima zadatak pohranjivanja podataka s računala.

https://www.youtube.com/watch?v=baUoszsLUFk

Od samih početaka nema prevelikih novotarija na polju pohranjivanja podataka kod računala, te tek u zadnje vrijeme na tržištu su se pojavili SSD diskovi, no i dalje su znatno skuplji od HDD diskova. Upravo zbog toga i dalje je HDD zaslužan za pohranjivanje podataka i na većini novih kompjutera.

SSL certifikat je kratica od Secure Socket Layer certifikat. SSL je metoda kriptiranja web prometa, kojom se sprečava osobama kojima to nije namjenjeno pristup do web paketa.

Stolni kompjuteri, gotove pc konfiguracije po najnižim cijenama, prodaja, slike i detaljni opisi stolnih računala na akciji. Čitajte više …

Slični postovi: