Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Učinkovite kreme protiv bora za zdravlje kože

Borba protiv bora često postaje sve važnija kako prolaze godine u životu neke osobe. Iako postoje razni načini za borbu protiv bora, oni najmanje invazivni (a često i najjeftiniji) su korištenje krema protiv bora. 

Ipak pronalazak najbolje kreme protiv bora ponekad je težak, jer treba znati što vaša koža treba te koji će sastojci najbolje odgovoriti na njene potrebe. Uz to, treba znati i kako ju pravilno nanijeti te treba li vam samo jedan ili pak više proizvoda kako biste postigli željeni učinak. Tražite li onu odgovarajužu, važno je da se prije kupovine dobro informirate!

Krema protiv bora mora također odgovoriti na potrebe vaše kože
Krema protiv bora brine se za vaše lice

Potrebe kože

Kreme protiv bora najčešće se koriste za dijelove tijela koji se najviše vide:

  •  lice
  •  vrat
  • dekolte

Ti dijelovi kože također su često i najizloženiji vanjskim utjecajima poput vlage, sunca, hladnoće, suhog zraka i sličnog. Upravo radi toga, najbolja krema protiv bora za vas bit će ona koja će odgovoriti na potrebe vaše kože, s obzirom na njenu starost, tip, ali i vanjske utjecaje poput sunca ili pak suhoće zraka. Sve to morate imati na umu kada kupujete najbolju kremu protiv bora za sebe. Iako neke kreme mogu odlično odgovarati drugima, to ne znači da će one biti najbolje i za vas.

Zaštita od negativnih utjecaja

Najbolja krema protiv bora mora vašu kožu štititi od negativnih utjecaja izvana. Prije svega, to je sunčeva svjetlost, odnosno UV zrake koje mogu negativno djelovati na kožu. Kao i kreme za njegu tetovaže, najbolje kreme protiv bora moraju imati i zaštitni faktor koji će spriječiti ili bar umanjiti negativan utjecaj sunca na kožu. 

Kreme protiv bora najčešće se koriste za dijelove tijela koji se najviše vide
Krema protiv briše godine s lica

UV zrake mogu utjecati na prijevremenu pojavu bora, a pretjerano izlaganje suncu može oštetiti kožu, izblijedjeti tetovaže, pa čak i uzrokovati rak kože, stoga uvijek provjerite ima li krema koju koristite zaštitni faktor!

Nahranite kožu

Osim zaštite od UV zraka, najbolja krema protiv bora mora također odgovoriti na potrebe vaše kože. Dubinska hidratacija veoma je bitna kod borbe protiv bora, jer omogućuje koži da bude zdrava i izgleda mladoliko. Ovo se ne odnosi samo na kreme protiv bora, već i kreme za tijelo, ruke, stopala, kreme za njegu tetovaža i sve druge kreme koje imate.

YouTube video
Video: Kako spriječiti nastanak bora?

Dobra hidratacija omogućuje koži da izgleda i bude zdravija, a samim time i vama daje lijep i mladolik izgled. Kod potrage za kremom, provjerite koji su sastojci u kremi zaduženi za dubinsku hidrataciju kože!

Krema prilagođena vama

Ako ste u borbu s borama ušli kada su se prve bore već pojavile, možda mislite kako je bolje početi s kremom koja je namijenjena koži starijoj od vaše. Ipak, tu ste u krivu. Najbolja krema protiv bora ona je koja odgovara starosti i tipu vaše kože. 

Kako koža stari, tako se njeni zahtjevi i potrebe mijenjaju, pa se mijenjaju i kreme koje trebate koristiti. Obratite pozornost na tip kože koji imate:

  • osjetljiva koža – treba nježnije sastojke, suhu dubinsku hidrataciju
  • masna koža – karakterizira je brzo upijanje

Uz to, u popisu sastojaka potražite matičnu mliječ, hijaluronsku kiselinu te vitamine B i C, koji će pomoći pomladiti kožu.

Pravi kozmetički proizvodi za vas

Želite li svojoj koži dati bolju zaštitu i cjelovit tretman, onda je ponekad najbolja krema protiv bora samo dio procesa. Prije svega, razmislite o dnevnim i noćnim kremama protiv bora. Dnevne kreme protiv bora često imaju zaštitni faktor, a noćne su obogaćene sastojcima koji kožu hrane tijekom cijele noći. 

Najbolja krema protiv bora ona je koja odgovara starosti i tipu vaše kože
Krema protiv bora – kako odabrati pravu

Nadalje, imajte na umu kako je i samo nanošenje kreme veoma bitno, odnosno ovakve kreme trebaju se umasirati na čistu kožu. Samo uz pravilnu njegu, vaša će koža moći zasjati i izgledati lijepo i zdravo, što ne vrijedi samo za lice, već i kožu na ostatku tijela.

Njega tetovaže

Želite li da vaša tetovaža dugo izgleda kao nova, onda je pravilna njega tetovaže veoma bitna! Postoji razne vrste krema za njegu tetovaže koje će pomoći da vaša tetovaža dugo izgleda lijepo. Prije svega, krema za njegu tetovaže koju ćete koristiti za vrijeme njenog zarastanja. Ona mora biti protuupalna i omogućiti koži da zarasta.

Nadalje, veoma je važno da ljeti imate kremu za njegu tetovaže koja štiti od sunca, kako UV zrake ne bi naštetile vašoj tetovaži. Na kraju, tijekom godine uvijek je dobro koristiti kremu za njegu tetovaže koja hrani i njeguje kožu jer što je koža zdravija, to će tetovaža bolje izgledati!

Slični postovi: