Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Učinkovitije smanjivanje tjelesne mase uz glukomanan

Globalni zdravstveni problem modernog doba zasigurno je pretjerana tjelesna masa. Nedovoljno kretanja, nezdrava i brza prehrana puna masti i šećera, doveli su do debljanja rapidnom brzinom, dovodeći u pitanje zdravlje, ali i sam život mnogih pojedinaca koji su vrlo lako mogli ostati zdravi vitalni mladi ljudi. Medicina se morala početi boriti s tim problemom, edukacijom i konstantnim pozivom na promjenu životnih navika, različitim preparatima, a u ozbiljnijim stanjima i lijekovima. Jedino trajno rješenje je vraćanje zdravom stilu života i shvaćanje da ništa nije važnije od našeg vlastitog zdravlja. Glukomanan je biljka koja je po svom djelovanju toliko neobična da se ne može svrstati niti u dodatak prehrani, ali niti u kategoriju obične hrane. Ono što je sigurno je da nam već dugo vremena pomaže u toj bitci protiv suvišnih kilograma.

Čudesno djelovanje glukomanana

Glukomanan je biljno vlakno koje se dobiva iz biljke Amorphophallus konjac. Dolazi nam iz Azije gdje ima dugačku tradiciju primjene, pogotovo u medicini. Na zapadu se njegov značaj zadržao uglavnom u svrhu smanjivanja apetita koje rezultira gubitkom tjelesne mase. Glukomanan čak ima i odobrenje od agencije EFSA (Europska agencija za sigurnost hrane), što znači da je ova biljka prošla određene provjere te da je zajamčena sigurnost u njezinoj konzumaciji.

YouTube video

Glukomanan djeluje na način da se njegova biljna vlakna u našem želucu tope i višestruko povećavaju svoj obujam. Na taj način pomaže u smanjenju pokretljivosti tankog crijeva i smanjuje se inzulinska reakcija. Posljedica toga je smanjeni unos hrane, pogotovo one nezdrave, kao što je šećer. S takvim smanjenim energetskim unosom i uz redovitu tjelesnu aktivnost, rezultati sigurno neće izostati.

Glukomanan na tržištu

Kako bi glukomanan maksimalno djelovao i pomogao vam pri gubitku kilograma, bitno je uzimati ga kako piše na pakiranju. Možete ga pronaći u obliku praha ili u obliku tableta, a preporuka je da se uzima tri puta dnevno, po jedan gram i to neposredno prije obroka sa značajnom količinom vode. To će omogućiti da prilikom svakog obroka unesete manje hrane jer ćete odmah nakon uzimanja dobiti osjećaj sitosti. Iako je glukomanan dokazano siguran za konzumaciju, bitno je, kao što je slučaj s bilo kojim dodatkom prehrani, biti oprezan i ne pretjerivati.

Prečitajte i kako djeluje najbolja krema protiv bora.

Slični postovi: