Srijeda, 13 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Stolna lampa pruža nam svijetlost i stvara poseban ugođaj

Stolna lampa jedan je od najlakših načina da se prostoru doda svjetlo, toplina, ali i mrvica stila. Stolnim lampama nije potrebna nikakva ugradnja, a dolaze u toliko oblika i veličina da će pronalazak one idealne za vaš prostor biti jednostavan i lak. Iako, s druge strane, upravo ogroman izbor će nekima biti problem jer će teško iz te gomile moći odabrati baš onaj idelani model.

Stilovi stolnih lampi

Stolna lampa dolazi u bezbroj različitih stilova, a ponuda danas se razlikuje i u izboru i u samoj cijeni. Ponekad je baš zbog tog velikog izbora teško odabrati koja bi odgovarala vašem životnom prostoru i stilu, ali bitno je jednostavno odabrati ono što odgovara vama kao osobi i nećete pogriješiti.

Stolne lampe mogu se podijeliti po periodu iz kojega dolaze. Tako, na primjer, imamo moderan, prijalazan i tradicionalan stil stolne lampe. Zatim po dizajnu, odnosno da li nose ime nekog popularnog dizajnera i po određenoj temi koju pokrivaju te materijalu od kojega su izrađene. Ove podjele mogu vam poslužiti kao vodilje u odabiru savršene stolne lampe za vas ili vas inspirirati na hrabar izbor kako biste dodali nešto novo u svoj dom.

Materijali izrade stolnih lampi

Stolna lampa može se izraditi iz gotovo svih materijala. Također, dolaze u mnogo različitih boja. Odabir boje i materijala ovisi isključivo o prostoru u koji ju želite smjestiti, ali treba također voditi računa o tome da pogreške zapravo ne postoje. Siguran pristup je da se, primjerice, drvena stolna lampa smjestit u prostoriju u kojoj dominira drvo, ali to ne mora biti pravilo.

YouTube video

Stolne lampe danas se često rade od keramike, stakla, metala, kamena ili se različiti materijali mogu kombinirati.

Korištenje stolne lampe

Stolna lampa vrlo je praktičan i raznovrszan izvor osvjetljenja i može se koristiti za gotovo sve. Osim direktnog osvjetljenja, koje vam je potrebno za rad ili čitanje, stolne lampe mogu se koristiti i za stvaranje topline i ugodne atmosfere u vašem domu, pogotovo ako su stručno izrađene.

Baš kao što se vidi iz samog imena, stolna lampa namijenjena je za korištenje na stolu, odnosno na ravnim i sigurnim površinama. Zbog svoje male visine, ove lampe moraju biti na povišenom i nije ih sigurno staviti na pod jer ih se lako prevrne i može doći do opasnosti kao što je požar.

Slični postovi: