Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Za dodatni prostor za prtljagu možete koristiti krovne kutije

Svaki automobil može služiti za svakodnevnu upotrebu. Tu pričamo o vožnji na posao, u grad, na fakultet, u školu te vožnje pri kojima su udaljenosti relativno male. No, što ako se autom odlučite zaputiti negdje dalje? Što ako poželite na more ili u vikendicu? Što ako ovo uključuje dulju vožnju po autocesti?

YouTube video

Zapravo, auti i jesu napravljeni za vožnju te nije problem „odvesti se“. Problem nastaje kad imate mnogo prtljage, za što dosta automobila nije namijenjeno. Ovo je pogotovo teško ako imate veliku obitelj ili idete na aktivni odmor kad je potrebno nositi puno stvari za ljetovanje.

U takvim slučajevima bilo bi dobro da razmislite o krovnoj kutiji. Krovne kutije su danas jako popularne upravo zato što ljudi idu na aktivne odmore i zato što, kako obitelj raste, raste i količina prtljage koju ona nosi. Pogotovo ukoliko nemate veliki automobil, krovna kutija idealno je rješenje za putovanja kako se putnici u automobilu ne bi trebali gužvati između prtljage.

Krovne kutije

Kako izabrati dobru krovnu kutiju?

Postoje neke stvari na koje se svakako trebate fokusirati pri kupovini krovne kutije. Prva i najvažnija jesu dimenzije. Obratite pozornost na dimenzije vašeg auta i njegovog krova te pazite da se ne preračunate s obzirom na činjenicu da i vrata moraju biti oslobođena za korištenje. Posebnu pažnju ovome trebaju pridati osobe koje imaju aute čija se vrata otvaraju vertikalno u zrak. U takvim je situacijama često potrebno uzeti manje krovne kutije.  Druga stvar na koju trebate obratiti pozornost je materijal krovne kutije.

Slični postovi: