Nedjelja, 3 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

SEO optimizacija za bolje rangiranje web stranice

Što je SEO optimizacija?

SEO optimizacija ili optimizacija za tražilice je proces koji se sastoji od raznih koraka, a njegova svrha je da obezbjedi bolju poziciju web stranice na tražilicama. Ona zavisi o količini i kvaliteti sadržaja na stranici i koliko stranica linka ka vama. Upravo zbog toga razlikujemo on site i off site SEO. Prije nego što objasnimo kako se radi, vrlo je važno da znate zbog čega je posjeta s tražilica toliko dragocjena.

Posjete web stranici

Postoje različite vrste posjete na vašu web stranicu, tj. mjesta s kojih dolaze posjetitelji, a to su:

  • tražilice (Google, Bing, Yahoo…)
  • društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn…)
  • direktna posjeta (upisivanjem domene u web pretraživač)

Osim što dolaze s drugih mjesta, posjetitelji se razlikuju i prema vrijednosti. Posjetitelj koji dolazi direktno je ponavljajući i prilikom prethodnih posjeta je zapamtio vašu domenu ili je vidio reklamu koja nije na internetu, pa je upisao domenu u web browser. Posjetitelj s društvenih mreža se najmanje vrednuje, jer u prosjeku takve posjete imaju najmanje vrijeme zadržavanja na stranici.

Google Adwords marketing
Google Adwords marketing je izuzetno popularan i donosi odlične rezultate.

Google Adwords za reklamiranje stranice

Google Adwords marketing je izuzetno popularan i donosi odlične rezultate. On predstavlja oglase na tražilicama, a njihova prednost je što će se vaša web stranica pokazivati na prvom mjestu od svih rezultata. Imajte na umu da je ovaj oblik marketinga znatno skuplji od oglasa na društvenim mrežama, ali s njime lovite visoko zainteresirane kupce. 

YouTube video

Za razliku od mnogih drugih oblika marketinga web stranice, Google Adwords oglašavanje zahtijeva znanje i iskustvo. Upravo zbog toga je neophodno posao prepustiti profesionalcima, jer u protivnom možete izgubiti veliki dio budžeta. Prilikom postavljanja oglasa određuju se ključne riječi za koje će oglas biti prikazivan, kao i cijena koju plaćate za posjetu preko oglasa.

Slični postovi: