Nedjelja, 4 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Ispravni amortizeri jamče ugodniju vožnju

Istrošeni amortizeri mogu biti opasni na više načina. Testovi pokazuju da se uz njih automobilu produžuje put kočenja. Što je brzina veća, put kočenja je duži. Tako je dokazano da se pri brzini od 100 km/h taj put kočenja produžuje za čak 7 metara. Možda vam to ne izgleda puno, ali to može značiti razliku do sudara ili do neke druge nesreće.

Osim utjecaja na sigurnost, istrošeni amortizeri mogu loše utjecati i na druge dijelove automobila, pogotovo na ovjes. Isto tako, gume na automobilu će vam se neravnomjerno trošiti, što može imati i utjecaj na povećanu potrošnju goriva.

Odaberite provjerene marke autodijelova

Autodijelovi koji su važni za vašu sigurnost u vožnji, svakako biste trebali birati one poznatije marke, odnosno one koje proizvode poznatiji proizvođači. To ne mora značiti da se i na taj način ne može dogoditi da kupiti neki dio koji ćete morati zamijeniti brže nego što ste zamislili, ali sigurnost je ipak na vašoj strani.

YouTube video

Amortizeri nisu izuzetak pa primjerice pri njihovoj kupnji, svakako provjerite ima li u ponudi modela marki kao što su Bilstein, KYB, SRL, Monroe i slično. Upravo oni će vam jamčiti da ste kupili baš onu najkvalitetniju robu.

I ovjes je važan za sigurnu vožnju

I ovjes je važan za sigurnu vožnju
Ovjes – prednja lijeva ruka

Uz razne autodijelove koji su bitni za sigurnost vas i ostalih sudionika u prometu, ovjes automobila također treba izdvojiti kao vrlo bitan. On je zaslužan za preuzimanje svih sila i vibracija koje se javljaju tijekom vožnje pa se može reći i da je zaslužan za udobnost u vožnji.

Slični postovi: