Nedjelja, 4 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Nokti zahtijevaju redovnu njegu i uređenje

Iako su veoma mali dio tijela, nokti su izrazito vidljivi jer se nalaze na rukama koje su u većini slučajeva otkrivene. Muškarci ne obaziru previše pažnje na vlastite nokte i njihovu njegu, no ženama su oni jedan od načina na koje se mogu istaknuti i privući poglede jačeg spola. Upravo zbog toga njihova redovna njega i uređenje su veoma važne, kako biste postigli što veću ženstvenost. Na tržištu se danas nalaze razni preparati za njegu nokti, a osim toga i lakovi kojima ćete ih ukrasiti i pobojati u željenu boju. Sve o tome kako pravilno voditi njegu, koji su najpopularniji proizvodi za njegu i uređenje, te gdje ih kupiti saznajte u nastavku ovog teksta.

Nokti su veoma važni

Kako biste postigli što ljepši izgled i što bolje ih ukrasili, neophodna je redovna njega oko noktiju. Ona podrazumijeva njegu samih noktiju, te područja oko njih. Kožica koja se nalazi na prstima oko noktiju mora biti zdrava i prilikom rezanja ili turpijanja noktiju pripazite da je ne oštećujete. Krema za ruke pomoći će vam u održavanju zdrave kožice oko nokti, te ju uvijek nosite sa sobom i redovno mažite ruke. Oštećenja se najčešće događaju prilikom isušivanja kože tijekom zime, zbog toga tada posebno pripazite da je koža ruku hidratizirana i mažite ruke češće nego ljeti. Da bi nokti izgledali uredno i lijepo, jednom tjedno možete ih polirati s četkom za nokte, a nakon toga nanesite na njih ulje koje će ih ojačati i pružiti im sve bitne sastojke da budu zdravi. U slučaju bilo kakvog oštećenja nokta, što prije ga isturpijajte kako bi spriječili daljnje pucanje ili pak lomljenje.

Hrana koja utječe na nokte

Nokti su odraz zdravlja i kako bi bili što ljepši i zdraviji potrebno je pravilno se hraniti. Suhi i lomljivi nokti posljedica su nedostatka vitamina A i kalcija, a bijele točke po noktima mogu biti znak nedostatka cinka. Nepravilan rad jetre pokazuje se žutilom na noktima, dok tamnija boja može biti posljedica nedostatka vitamina B12. Pripazite na redovno unošenje dovoljne količine vitamina i minerala koji će se pobrinuti da vaši nokti budu što zdraviji. Kroz prehranu konzumirajte proteinsku hranu i smanjite unos nepotrebnih masti koje mogu noktima dati tamnocrvenu boju kao upozorenje. Kao i kod svake stvari na tijelu, tako su i promjene na noktima znak upozorenja na probleme u organizmu ili nedostatak nekih hranjivih tvari.

Lak za nokte za uređenje

Kako bi vaši nokti izgledali što atraktivnije možete koristiti lak za nokte. On se jednostavno maže na čiste nokte i mijenja njihovu boju. Postoje i oni lakovi koji će pomoći zdravlju noktiju i učvrstiti ih, te postoje i oni koji će samo promijeniti njihovu boju. Prečesto lakiranje noktiju dovodi do problema s njima, te biste svakako trebali paziti da s vremena na vrijeme nokte držite prirodnima. Također, skidanje laka s acetonom oštećuje i same nokte i područje kože oko noktiju, te nakon skidanja neko vrijeme brinite o noktima da se vrate na prvobitno stanje, prije ponovnog lakiranja.

Umjetni nokti za produljenje

Strastvena strana žena pokazuje se s dugim, uređenim noktima. Ako imate problema s čestim pucanjem noktiju i nemogućnošću postizanja željene duljine, tada su umjetni nokti odlična stvar koja će vam olakšati proces uljepšavanja. Umjetni nokti mogu Vam pomoći i kod toga da ne lakirate direktno vaš nokat, koji će tada biti zdraviji. Jedni od najpopularnijih s omjerom cijene i kvalitete su Essence Nails In Style umjetni nokti koji su veoma jeftini i dostupni i onim najmlađima. 

Postupak stavljanja noktiju je sljedeći. Prije svega, morate oprati ruke i očistiti vaše nokte od bilo kakvih nečistoća ili masti. To možete učiniti s odstranjivačem laka bez acetona, kako ih ne biste uništili. Odaberite umjetni nokat koji želite postaviti i naljepnicu koja je namijenjena za njega. Odstranite naljepnicu s jedne strane i zalijepite na vaš nokat, te čvrsto držite 15-ak sekundi. Nakon toga skinite i zaštitni film i položite nokat na posteljicu.

YouTube video

Čvrsto pritisnite nekoliko sekundi kako bi se zalijepio i postupak ponovite na svim prstima. Nakon postavljanja umjetni nokti se mogu s turpijicom oblikovati prema željenom načinu, a na njih se mogu zalijepiti neke zanimljive naljepnice koje dolaze u pakiranju. Umjetni nokti dostupni su u Pink Panda web trgovini, kao i razni proizvodi koji će vam pomoći oko brige i uljepšavanja noktiju.

Slični postovi: